HNL

DAN ZA POVIJEST Nakon 28 godina Dinamovac prelazi u Crvenu Zvezdu

AUTOR:
 • Alen Lesički

 • OBJAVLJENO:
 • 26.06.2015. u 22:37

 • Prema naslužbenim informacijama, Ibanez će biti predstavljen na Marakani tijekom vikenda

  U petak navečer tek su milimetri dijelili Luisa Ibaneza od toga da postane prvi Dinamovac nakon 1987. i Roberta Prosinečkog koji će navući dres beogradske Crvene Zvezde! Odgovor na pitanje što se dogodilo od 'hvala Zvezdi, ali zanima me viša razina' u srijedu pa do 'Zvezda je velik klub i bila bi čast zaigrati na Marakani' u petak krije se na večeri u zagrebačkom restoranu Mano gdje je predsjednik Crvene Zvezde uvjerio Luisa Ibaneza, odnosno njegova zastupnika Darka Alegića, o svim benificijama koje pruža odlazak na Marakanu.

  - Dogovorili smo sve detalje i mogu reći da je Luis 99,9 posto igrač Crvene Zvezde – javio se Alegić u petak navečer objasnivši kako su u tom trenutku odvjetnici češljali ugovor i nakon što daju zeleno svijetlo, Luis Ibanez kreće u Beograd na potpis ugovora.

  - Nije gotovo dok ne stavi autogram, ali ne znam što bi se treba dogoditi pa da posao propadne – jasan je bio Darko Alegić.

  Prema naslužbenim informacijama, Ibanez će biti predstavljen na Marakani tijekom vikenda, a najkasnije u ponedjeljak te bi mogao konkurirati već za sudar 1. pretkola Europske lige koji klub iz Beograda igra protiv kazahstanskog Kairata.

  Podsjetimo, Ibanez je stigao u Dinamo iz Boce Juniorsa u ljeto 2008. u paketu sa Pedrom Moralseom i Guilermom Suarezom te ostavio najbolji dojam. U sedam sezona za Dinamo (jednu proveo na posudbi u Racingu), Lucho je skupio 188 utakmica u kojima je zabio 19 golova.

  Iz Maksimira je otišao prošle zime, nakon čega je šest mjeseci proveo u madžarskom prvoligašu Györu, a nova destinacija trebao mu je biti Mechelen. Upravo zbog otvorenih pregovora i planiranog odlaska u Belgiju se prije par dana zahvalio Zvezdi. No, moć nagovaranja Zvezdana Terzića je odigrala svoje I Ibanez će, po svemu sudeći, postati novi član 'crveno-belih'.