Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
SITUACIJA NE IZGLEDA DOBRO

DANAS PUNO TOGA OVISI O PREDSTAVI HAJDUKA Zadnja šansa za Kopića? Trener Bijelih bi bez pobjede mogao ostati i bez posla

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 01. rujan 2018. 17:33

Je li susret u Koprivnici zadnja šansa za trenera Kopića? Ako danas ne upiše pobjedu protiv Slaven Belupa, veliko je pitanje kako će reagirati predsjednik Huljaj, koji s puta u SAD danas stiže izravno u srce Podravine.

Prije nepuna dva tjedna, nakon šokantnog poljudskog poraza od Gorice, čvrsto je Huljaj stao iza Kopića i Bjelanovića odbivši njihove ponuđene ostavke na mjesto trenera odnosno sportskog direktora.

Danas poslijepodne sve će ovisiti o predstavi Hajduka, o igri momčadi u Koprivnici. Pobjeda vraća mir, remi uz veliku borbenost i nedostatak sreće stvara privid napretka, a jasno je da će poraz donijeti velik pritisak javnosti glede statusa trenera Bijelih i njegova ostanka na klupi. No ma kako završio ogled u Koprivnici, Kopić će i svaku sljedeću utakmicu biti pod golemim pritiskom jer je jasno da Hajduk nema kadar sposoban za velika djela. U smiraju prijelaznog roka klub nije doveo napadača kojeg je struka htjela i na kraju priče razvidno je da će problem rezultata biti prisutan dulje vrijeme.

Split, 260718.
Poljud.
Nogometna utakmica 2. pretkola Europske lige izmedju HNK Hajduk Split i PFC Slavia Sofija.
Na fotografiji: trener Hajduka Zeljko Kopic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Stasat će poneki mladi kao Palaversa, zabilježit će Hajduk i prvu pobjedu, ako ne danas, onda u rujnu, kada igra protiv Rudeša i Istre, ali problem će ostati. Bez obzira na to hoće li momčad voditi Kopić ili će on u bliskoj budućnosti dobiti nasljednika, dosadašnji rezultat - za koji, dakako, trener snosi odgovornost - ipak je najvećim dijelom rukopis momčadi. Odraz kvalitete onoga što Hajduk ima u svlačionici. Zato je pitanje hoće li Kopić ostati najbitnije njemu samom i njegovu stožeru; uvijek je ljepše trenirati Bijele nego neki manji klub. Međutim, za Hajduk je puno važnije pojačati momčad, a ne razmišljati o tome hoće li se mijenjati trener. Jer igrački kadar temelj je za rad i prvi preduvjet velikog rezultata, a upravo u segmentu igračkog kadra Hajduk ima najveći prostor za napredak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 19:15