Jakov Prkić/CROPIX
JUNAK PROTIV RUMUNJA

Dario Marinović, zvijezda HR futsala: 'Iz velikog nogometa sam otišao zbog podmetanja'

Piše: Mario VelićObjavljeno: 02. veljača 2012. 12:52

- Bolji početak nisam mogao ni zamisliti - sasvim iskren je nakon utakmice Hrvatske i Rumunjske Dario Marinović. U pobjedi na otvaranju Eura u futsalu pred sjajno popunjenom Spaladium arenom, kojom je napravljen veliki korak k četvrtfinalu, 21-godišnji Marinović je pružio sjajnu igru, postigao pogodak kojim su izabranici Mate Stankovića načeli protivnike. Bilo je nekoliko junaka, sjajno je igrao Tihomir Novak, Duje Bajrušović zaradio masnicu na oku, ali spasio pogodak, na visini zadatka bio je i kapetan Ivo Jukić, no sve pohvale idu i na račun Darija Marinovića.

A mladi Dubrovčanin nije ni sam mogao pred koju godinu sanjati ovakav razvoj situacije. Počeo je u velikom nogometu u dubrovačkom GOŠK-u, kao junior nastupao za seniore i privukao pozornost Šibenika. Želio je prijeći na Šubićevac, iz GOŠK-a su tražili preveliku odštetu zbog koje je transfer propao, a Marinović je odbio nastupati za matični klub. To ga je koštalo suspenzije na šest mjeseci koja mu je odradila nastavak karijere. Baš taj potez dubrovačkoga kluba, koliko god bio loš za tada 18-godišnjeg napadača, darovao je Hrvatskoj sjajnog malonogometnog reprezentativca.

- Da, ispada tako, nije mi ni najmanje žao što sam se prebacio u futsal. Nije lako probiti se u velikom nogometu, puno je tu podmetanja i ljudi koji gledaju osobni interes, meni je otežavajuća okolnost bila što sam igrao u Dubrovniku, prilično daleko od očiju mnogih klubova. No sreća je bila što sam paralelno nastupao za dubrovački Square u prvoj malonogometnoj ligi, tako da nisam imao problema sa privikavanjem i početkom 2009. potpisao sam za zagrebački Nacional, postao pravi malonogometaš.

Prije dvije godine, nakon što je pao u nemilost portugalskog trenera Tiaga Polida, Marinović je stigao u Split za kojeg i danas igra.

- Sjajno mi je, ovo je postao skoro moj grad, a igram u odličnom klubu. Prošle sezone osvojili smo prvenstvo i kup Hrvatske, i sada smo prvi, sve ide u najboljem redu.

A sada se još nadovezao i reprezentativni uspjeh. Izabranici Mate Stankovića na najboljem su putu k četvrtfinalu, bio bi to najveći uspjeh u povijesti našeg futsala. No, Marinović gleda i korak dalje.

- Mislim da imamo skupinu kakvu smo samo poželjeti mogli, da smo sami birali protivnike vjerojatno bismo uzeli Rumunje i Čehe. Prve smo pobijedili, vjerujem da možemo i druge. A onda u četvrtfinalu nas vjerojatno čeka Ukrajina, pa zašto ne bismo i njih pobijedili i uključili se u bitku za medalje!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:41