Foto: Emica Elvedji / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

'DEČKI MI PLAČU U SVLAČIONICI, NIJE UGODNO VIDJETI. BOČKAJ? TREBA MU POMOĆI' Osijekov trener otvoreno o prozivkama s tribina i incidentu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. ožujak 2019. 21:35

Nakon remija između Osijeka i Slaven Belupa (1:1) u Gradskom vrtu u 23. kolu Prve HNL oglasio se trener domaćina Zoran Zekić.

"Nema se što previše filozofirati, imali smo 1:0, puno šansi, a na kraju dogodi se da dobiješ gol, takoreći, iz kukuruza... Kakav je bio cijeli ovaj tjedan, turbulentan, ne znam kako bih ga drugačije nazvao, bilo je tu dosta negative. Možda je i to posljedica svega. Da to komentiram nešto previše, mogu i ne trebam. Treći smo, imamo četiri boda više od Lokomotive, igramo protiv Lokomotive kod kuće... dakle, ako pobijedimo, blizu smo drugog mjesta. Ne bježim od nekih stvari, ali isto tako, ne bih volio da budem jedini pe*er, iako to nije problem, čak i tako. Eto, toliko od mene u uvodu", rekao je Zekić nakon susreta iza kojeg su navijači otvoreno tražili njegov odlazak.

O realizaciji:

"Zabili smo prvi gol, da je ušao još koji, bilo bi drugačije, ovako... Bilo je puno nervoze danas, puno pratećih stvari s kojima se svi moramo naučiti nositi jer, jednostavno, tako je kako je i nisam ni očekivao danas nešto puno drugačije. Ušli smo u nekakvu divljinu danas zbog tih nekih stvari koje sam već napomenuo."

O trenutnoj situaciji:

"Puno je ljepše kad ti viču: 'Zekiću, odlazi!', nego: 'Zekiću, odje*i!', tako da... nije to neki problem ako to ljudi tako prepoznaju. Ali rekao sam već u uvodu, ne štiteći samog sebe, znam da imamo dosta problema u proljetnome dijelu sezone. Situacija je takva na tablici i nadam se da će biti puno bolje. Nadam se da će i neki igrači biti puno bolji, teško je, svaki tjedan netko otpadne, zbog ovih ili onih razloga... a o konkretnijim stvarima ne želim govoriti ovako javno preko medija, o tome možemo u klubu."

O igračima:

"Mislim da su danas dali sve od sebe, najviše što su mogli u ovakvome trenutku. Mislim da se moraju smiriti sve te tenzije i da se neke stvari moraju preokrenuti u glavama. Jer ovaj tjedan je bio, ne znam kako bih to nazvao osim - blagim cirkusom. Nekad je bilo, dok sam ja bio igrač, kada odigraš loše - vrijeđaju te na dan utakmice, i to je bilo normalno. Danas je tako da ta borba traje 24 sata na dan. Možemo sad kukati, ali bilo je puno stvari koje su bile loše za klub."

O Bočkaju:

"Jako mi je teško gledati mladog čovjeka koji je upao u probleme, ali ja se zaista nadam da će mu jednoga dana netko omogućiti ono što smo mu možda i mi trebali omogućiti, a to je pomoć koja mu je očigledno potrebna. Ima 22 godine, ima obitelj, ima neviđenu nogometnu kvalitetu, ali ovo drugo... sve je to nama bilo dosta simpatično dok nije napravio to što je napravio. Zaista se nadam da će djevojka koja je nastradala u toj, da je nazovem gluposti, biti dobro, to je najbitnije. Peri treba omogućiti pomoć, da izađe na pravi put i da postane ono što su svi od njega očekivali. Da nas je sve razočarao, je... da je razočarao svlačionu, je... Jednom sam ga kaznio, i to dosta drastično, možda sam trebao i više... Ostavio nas je na cjedilu. U petak smo odradili jedan trening koji se u taktičkom dijelu najviše odnosio na njega i to je bio, uz stalne odlaske igrača, konačan udarac. Ovo što se dogodilo u petak, to je bio jedan veliki šok za sve nas. Ne znam je li se to sve moglo spriječiti. Ja sam s Perom u petak u 13 sati popodne imao jedan razgovor koji je išao u sasvim drugačijem smjeru, pričali smo o prvenstvu, o tome da je smršavio 2 kile u tjedan dana i da bi se trebao prodati, a onda se dogodilo to što se dogodilo. Želim još samo reći, što god tko mislio o mojim igračima, nije mi ugodno ući u svlačionicu i vidjeti ljude od 27-28 godina i vidjeti ih kako plaču. Nije mi ugodno vidjeti ljude koji su u ovome gradu odrasli, a onda gledaju ovakvu negativnu atmosferu koja se stvara i pitaju se gdje je tome kraj."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 00:30