Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
SUĐENJE U UŽARENOJ ATMOSFERI

DEFINITIVNO MU NIJE BILO LAKO Sudac Jadranskog derbija pod povećalom - kako se snašao u najtežim situacijama?

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 12. ožujak 2017. 22:03

Definitivno nije bilo lako Mariju Zebecu na Poljudu, ali nakon susreta doima se kako će arbitar iz Cestice vjerojatno dobiti dobru ocjenu za svoje suđenje.

U prvom dijelu je Hamza napravio dva žestoka prekršaja da bi za treći dobio opomenu dok je Kulušić istu dobio za drugi prekršaj, ali istina, nakon što mu je pokazao upozorenje. Nije sudio svaki kontakt, pokušavao je puštati igru, na što su se Riječani, posebno kod situacija sa Zutom, dosta ljutili.

Međutim, u posljednjih 20-ak minuta slične je stvari propustio dosuditi i na drugoj strani, stoga nema dvojbe da je svirao ono što je vidio. Recimo, kod duela Zute i Bašića nije ni posumnjao pokazati na bijelu točku dok je kod starta Nižića na Andrijaševiću bio rezolutan i siguran.

Prvi dojam je da je ispravno postupio, a jasno da će mjerodavnu ocjenu donijeti njegovi nadređeni. Također, bit će zanimljivo vidjeti kako će mu se tretirati ophođenje u situaciji s huliganom i teleskopskom palicom (?!) zbog čega je, ipak, mogao pustiti još minutu jer se izgubilo ipak dosta vremena. Ali, sve u svemu, Zebec je bio OK.


fan attacks referee

----------------------------------------------------------------

1. Duel Zute i Tome Bašića na rubu kaznenog prostora s desne strane dok je lopta još putovala prema njima, ostao je Hajdukov igrač ležati, ali Zebec nije ni trepnuo.

2. Nižić uz visoko podignutu nogu kasni s Andrijaševićem, potom se sapliće te se u padu događa kontakt s Andrijaševićem u kaznenom prostoru koji je pao nakon dodatnog koraka.

3. S tribina ulazi huligan s teleskopskom palicom te, čini se, natjerava po travnjaku Zebeca koji se povukao u blizinu četvrtog suca, a potom otišao do sredine igrališta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 18:12