Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
DUGA LISTA IZOSTANAKA

DESETKOVANI I DINAMO I RIJEKA! NAJMANJE 10 IGRAČA S RUJEVICE NEĆE DANAS IGRATI NA MAKSIMIRU Evo bez koga su sve ostali Nenad Bjelica i Igor Bišćan

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 10. ožujak 2019. 11:57

Jedini ovosezonski prvenstveni poraz Modri su pretrpjeli na Rujevici krajem studenog, kada je pobjedonosni pogodak (1:0) postigao Čolak. Za Rijeku su tada u početnih 11 nastupili: Sluga - Raspopović, Župarić, Punčec, Zuta - Lončar, Pavičić - Kvržić, Gorgon, Heber - Čolak, a s klupe su ušli: Acosty, Grahovac i Mamić.

Dinamo je više-manje bio u istom sastavu kao protiv Benfice, Ademi je tada igrao umjesto Šunjića, Hajrović umjesto Kadziora, što bi igrao i u četvrtak da je mogao, a Gavranović ispred Petkovića. Zašto navodimo sastave prošlog derbija?

Naime, od 28 igrača (po 14 u svakoj momčadi) s Rujevice, derbi u Maksimiru sigurno neće igrati njih sedam, a ovisno o sastavu domaćih moglo bi se čak dogoditi da polovica (14) nogometaša iz studenog ne zaigra istu utakmicu u ožujku, samo devet prvenstvenih kola kasnije!

Krenimo od sigurno odsutnih. U odnosu na dosad najveću pobjedu na riječkoj klupi, Igor Bišćan sigurno ne može računati na Raspopovića, Punčeca, Čolaka (ozljede), Zutu (transfer u Tursku) i Grahovca (vratio se u Rapid), dok je na press-konferenciji kazao da Heber neće moći ni minute, Lončar vjerojatno neće igrati te da je Gorgon upitan. E sad; ako uzmemo da najavne rečenice više služe skrivanju nego otkrivanju, tek će službeni zapisnik sat vremena prije početka otkriti koliko će Rijeka biti “redizajnirana”. Dakle, pet je “zicer”, a potencijalnih osam izostanaka u odnosu na prošli susret dvaju istih protivnika.

Kod Dinama je situacija nešto složenija jer samo Budimir (transfer u Iran) više nije stanovnik njihove svlačionice, dok je Ademi ozlijeđen. Međutim, Modri dočekuju Bijele između dviju utakmica s Benficom te s 14 bodova prednosti, što jasno govori o tome to je prioritet. Uostalom, Bjelica je sklon maksimalnoj rotaciji kadra, pa bi na Maksimir mogli mnogi koji su Rujevicu gledali s klupe ili tribina, poput Zagorca, Moharramija, Perića, Muse, Mora, Šunjića (ne može u Portugal), Andrića, Majera, Atiemwena... Koga će i koliko domaći trener odmarati, također će pokazati tek službeni zapisnik.

Ali uzimajući u obzir rečeno, tj. riječke “parametre” te praksu i politiku Nenada Bjelice, gotovo da bismo se mogli okladiti da polovica igrača (14) s Rujevice neće danas zaigrati u Zagrebu.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:27