Damir Krajac / CROPIX
EGZODUS NA MAKSIMIRU

DINAMO BI SE USKORO MOGAO RASTATI S ČAK ČETVORICOM IGRAČA Ćorić i Henriquez blizu odlaska, ali je li i ovaj dvojac već odigrao svoje zadnje minute?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. prosinac 2017. 13:39

Zatvorit će Dinamo 2017. protiv Cibalije, bit će to 46. utakmica Modrih ove godine. Dosad su odigrali 35 prvenstvenih, četiri europske, šest u Kupu, a pamte samo tri poraza, ona proljetna; od Hajduka i Slavena Belupa u prvenstvu te od Rijeke u finalu Kupa. Opet, iako su samo triput izgubili, zapravo su izgubili sve, ostali bez trofeja i Europe, ali o tome je ionako sve već napisano.

Što onda novoga može donijeti utakmica protiv Cibalije, bit će to vjerojatno još jedna od “onih utakmica”. Modri će morati do unaprijed upisana tri boda, lakše ili teže, ovisi o izvedbi, a neke ćemo igrače, vjerojatno, vidjeti zadnji put u Dinamovu dresu. Zapravo, neke smo možda već i vidjeli, jer protiv Vinkovčana ih neće biti u sastavu. Domagoj Antolić, kažu maksimirski izvori, najbliži je odlasku. Iako službenih informacija nema, dojma smo da je i sve ono što se događalo oko kapetanske vrpce malo poljuljalo Antolića, da je i to bio znak da ove zime slijedi rastanak. Antolić je, k tome, još i ozlijeđen, nije igrao protiv Istre, neće ga biti ni protiv Cibalije.

Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

Sigurno, ode li iz voljenog kluba u siječnju, nije to rastanak kakav je očekivao, međutim, nogomet piše svakakve priče, ovo bi mogla biti jedna od manje sretnih. Nema pljeska, buketa, uokvirenih slika, ne dogodi li se neki preokret pa ne uskoči ni u ovaj vlak, Antolić će iz Dinama otići pomalo neprimjetno.

Neće protiv Cibalije opet biti ni Benkovića. Mladi stoper preskočit će ovu utakmicu, kao što je preskakao i neke ranije. On je taj koji je u najsjajnijem izlogu, Dinamo se nada da će baš Benković ostvariti megatransfer od 20+ milijuna eura. Hoće li se to dogoditi već nazimu ili idućeg ljeta, to je teško prognozirati, ali moguće je da je i Big Ben već odigrao svoje zadnje minute za Modre. Danas bi ih, pak, mogao odigrati Angelo Henriquez.

Cropix

Znamo da je meksički Atlas ozbiljno zagrizao, tamošnji mediji opet pišu da je do konačnog dogovora ostalo još samo nekoliko detalja, a da je Angelo već dao svoj pristanak za dolazak u Guadalajaru. Cibalia bi, znači, mogla biti njegova zadnja “žrtva”, bude li u momčadi, ako se i on ne bude čuvao i odmarao zbog mogućeg transfera.

Uvijek, pišući o igračima koji bi mogli otići, dođemo i do Ante Ćorića. Stalno je u fokusu zbog koječega, protiv Istre je ušao i zabio gol, time (opet) najavio buđenje. Je li to bio uvod u njegovu bolju budućnost u Maksimiru ili labuđi pjev prije zimskog transfera. Prije ovo drugo, jer malo tko više vjeruje da će Ante u Dinamu “eksplodirati” i usmjeriti karijeru u pravom smjeru. Tako da se ne bismo čudili da i Ćorić protiv Cibalije odigra svoje zadnje minute u Maksimiru.

Zagreb, 210717.
Stadion Maksimir.
Hrvatski telekom Prva liga, drugo kolo, GNK Dinamo i HNK Cibalia.
Na fotografiji: Ante Coric.
Foto: Srdjan Vrancic / Hanza Media
Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
Ante Ćorić

Doista, teško je trenutno konkretno reći tko će definitivno napustiti Dinamo, no, jasno je da na zimu momčad neće ostati kompletna, da će biti čišćenja u svlačionicu. Da bi novi igrači došli, naravno, neki moraju i otići. Ima tu još nekoliko igrača čiji je daljnji angažman u Dinamu upitan. Pitanje je, recimo, što će biti s Markom Leškovićem, koji je neočekivano pao u treći plan, što će biti s Alexandruom Matelom, koji se još oporavlja od ozljede i ne zna se uopće kad će se vratiti na travnjak?

To je, otprilike, lista igrača koje možda u drugom dijelu sezone nećemo gledati u Maksimiru. Dakako, uvijek je moguće neko iznenađenje, neko “izuvanje iz cipela”, da transfere ostvare neki drugi, primjerice, Borna Sosa, Armin Hodžić, Ivan Fiolić... Ipak, njih u Maksimiru i dalje vide u Dinamovu dresu, s njima trener Mario Cvitanović računa i u proljetnom dijelu sezone.

Linker
20. travanj 2024 19:57