Twitter / Twitter
U DINAMO IZ AJAXA

DINAMO BI USKORO MOGAO PREDSTAVITI ČUDO OD IGRAČA KOJEG JE TRENIRAO I PEP GUARDIOLA Bio je jedan od najvećih talenata Bayerna

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. kolovoz 2017. 18:32

Startao je 15. memorijalni turnir Mladen Ramljak. Kasnije nego prije, umjesto u lipnju, igra se u kolovozu, no to ne mijenja atraktivnost i zanimljivost turnira. Dinamo se, naravno, nameće kao glavni favorit, prvi je to veliki ispit za povratnika u Maksimir Tomislava Rukavinu. On je trener juniorske momčadi, koja će pokušati osvojiti svoj 13. trofej.

Rukavina u svojim redovima ima i jedan jak adut. Naime, za Dinamo bi mogao zaigrati i 17-godišnji Antonio-Toni Trogrančić, koji je izazvao velik interes javnosti kad je prije dvije godine, kao 15-godišnjak, dobio čast trenirati s prvom momčadi Bayerna. Pep Guardiola tada ga je, nakratko, priključio seniorima, stajao je rame uz rame s primjerice Phillipom Lahmom, a tu nagradu zaradio je kao jedan od najvećih Bayernovih talenata. No put mu nakon toga nije bio tako idealan, u Bayernu se teško probiti, pa je prošle zime otišao u Ajax. Ali tamo se nije (s)našao, pa je tu uskočio Dinamo.

- Nije bio zadovoljan životom u Nizozemskoj, nije mu se svidjelo, jednostavno, drugačije je nego u Münchenu. Proljetos je bio s nama na jednom turniru, odigrao jako dobro, a ovog smo se ljeta dogovorili da dođe u Dinamo. Nedavno je također igrao za nas na turniru u Njemačkoj, odigrao dobro i više nije bilo nikakve dvojbe da će potpisati stipendijski ugovor s nama. Kako je još uvijek maloljetan, postupak traje, čekaju se papiri, ali uskoro će biti sve riješeno. Na Ramljaku će već igrati za Dinamo - kazao nam je Ivo Šušak, šef Dinamove omladinske škole.

- On je ofenzivni vezni igrač, a može igrati i zadnjeg veznog, iako nema tu konstituciju. Ali, sigurno, u pitanju je talentiran i zanimljiv dečko, vjerujem da ćemo ga u Dinamu istesati u pravog igrača - dodao je Šušak.

Inače, Trogrančić je u Dinamu već radio i individualno, s Markom Mlinarićem, možda već na Ramljaku vidimo je li nešto i usvojio. Valja napomenuti kako Trogrančić nije upisao minute u prvoj pobjedi Dinama na turniru protiv Ferencvaroša 3:0.

Linker
20. travanj 2024 20:23