Twitter screenshot
SAZNAJU SPORTSKE NOVOSTI

DINAMO BLIZU REALIZACIJE VAŽNOG TRANSFERA! Velika želja Nenada Bjelice pred vratima Maksimira, krilni napadač rješava potencijalni problem Modrih

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 31. svibanj 2018. 23:24

Još je jedan igrač pred vratima Maksimira! On je Poljak Damian Kadzior, krilni je napadač kojega jako želi Nenad Bjelica.

Kadzior je igrač Gornika Zabrze, iza sebe ima odličnu sezonu, u 37 utakmica zabio je devet golova, još dvaput je bio strijelac u sedam kup-utakmica. Skupio je i u te 44 utakmice devet asistencija.

Kadzior će 16. lipnja napuniti 26 godina, još nije debitirao za poljsku reprezentaciju, iako se njegovo ime našlo na širem popisu od 35 igrača za Rusiju. No, u prvom “rezanju” na 32 imena Kadzior nije našao svoje mjesto.

Međutim, Bjelici to očito nije presudno, poznaje Kadziorove mogućnosti i želi ga imati u Dinamu.

Inače, u zadnjem dvoboju Lecha i Gornika, Bjeličina je momčad izgubila 2:4, a upravo je Kadzior zabio jedan pogodak za Gornik. U tom je dvoboju briljirao drugi krilni napadač Gornika Rafal Kurzawa, koji jest s poljskom reprezentacijom na priprema za Rusiju, a koji je isto bio Dinamova želja. No, njemu sad istječe ugovor, ima unosnijih ponuda od Dinamove pa je Modrima zasad nedostupan. No, navodno ni Kadzior nije puno lošija opcija. Iako će za njega Modri morati platiti neku odštetu.

Razgovori s Gornikom i Kadziorom su već poodmakli, blizu su završnoj fazi, Poljak bi idućeg tjedna već mogao doći u Maksimir. Njegova je glavna pozicija desno krilo, iako može igrati i na lijevom, dakle, pokrio bi mjesto na kojem igra Soudani. Što znači da je Alžirac očito blizu odlasku.

Linker
20. travanj 2024 13:04