Foto: Damir Krajac / CROPIX
RIJEČ TRENERA

DINAMO DO VISOKE POBJEDE U PULI, ALI TRENER BJELICA NIJE SASVIM ZADOVOLJAN 'Sviđa mi se kako Istra igra, svaka im čast, a mi smo imali dosta problema'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. listopad 2018. 22:45

Nogometaši zagrebačkog Dinama ostvarili su uvjerljivu pobjede u susretu 11. kola Prve HNL. "Modri" su u Puli pobijedili Istru 1961 sa 4-1. Dinamo tako i dalje ima četiri boda više od drugoplasiranog Osijeka.

Istra je povela već u sedmoj minuti golom Fuentesa, međutim Dinamo je praktički u idućem napadu izjednačio, a pogodak je postigao Petković.

Domaćin se dobro držao do 65. minute kada su gosti poveli golom Gavranovića, a samo dvije minute kasnije Ademi je povisio na 3-1 i tako hrvatskog prvaka gurnuo korak do nova tri boda. U posljednjim trenucima susreta Budimir je samo potvrdio slavlje Dinama.

Prvi se na press-konferenciji pojavio Nenad Bjelica. Trener lidera dvojako je ocijenio viđeno.

- Zasluženo smo pobijedili, mada nismo baš dobro odigrali pogotovo prvi dio. Defenzivno je bilo problema, omogućili smo Istri četiri-pet šansi. Time nisam zadovoljan, ali jesam s četiri pogotka, pobjedom i ulascima igrača s klupe, koji su preokrenuli tijek utakmice. Dosta je bilo plusova, ali i minusova na koje moramo obratiti pažnju.

O otvorenom gardu Istre Bjelica je kazao:

- Istra je mlada, poletna momčad, ima više brzih ofenzivnih igrača i ako im date prostora, stvorit će vam probleme. Mi smo to radili u prvom dijelu, ali čim smo u nastavku stali bliže, bilo je bolje. Oni su i fizički pali, mi smo nametnuli svoju kvalitetu. Istra se igra, žele riskirati i napasti, i svidjelo mi se kako igraju. Dinamo je kvalitetniji i zato je na kraju zasluženo došao do pobjede.

Bilo je malo nervoza i kod vas i kod klupe u prvom dijelu?

- Ma dobro, malo sam intenzivnije reagirao u toj situaciji. Klupa? Imam igrače koji su puni temperamenta, što ću - rekao je Bjelica kroz smijeh.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 08:30