Zagreb, 190813.
Stadion Maksimir.
Maksimirski travnjak, koji je ostecen na za vrijeme koncerta Robbia Wiliamsa, obnovljen i spreman za prvu utakmicu play-offa Lige prvaka izmedju GNK Dinamo à FC Austria Bec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

VELIKO MODRO SRCE

DINAMO DONIRAO MILIJUN KUNA ZA STRADALE U POTRESU I ZA BORBU PROTIV KORONE 'Hrabri ste i činite nas ponosnima što imamo privilegiju živjeti s vama'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 25.03.2020. u 16:18

 • Hrvatski nogometni prvak Dinamo zbog pandemije koronavirusa odlučio je smanjiti plaće igračima, stručnom stožeru i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjesec. Međutim, čini se kako su igrači to odbili. Prema posljednim informacijama igači su odbili potpisati odluku kluba o smanjenju primanja.

  Dokazuje to i priopćenje koje je klub objavio u srijedu i u kojem se zahvaljuju zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća.

  Ostaje za vidjeti kako će se čitava siutacija rasplesti, a u međuvremenu je stigla još jedna obavijest iz kluba, ona o donaciji kluba zbog izvanredne situacija u Hrvatskoj.

  Priopćenje GNK Dinamo

  Odlukom Uprave Građanskog nogometnog kluba Dinamo u ovim teškim trenucima i izvanrednoj situaciji u Hrvatskoj, klub je odlučio pomoći u borbi protiv epidemije koronavirusa i posljedica velikog potresa koji je zadesio Zagreb.

  Dinamo je simbol grada Zagreba i klub koji je uvijek bio spreman pomoći drugima u nevolji, a posebno u kriznim trenucima kada je iznad svega potrebno zajedništvo, razumijevanje, podrška i pomaganje.

  Hrvatska se nalazi u nezapamćenim kriznim trenucima uzrokovanim epidemijom koronavirusa i razornim potresom koji je pogodio prije nekoliko dana naš Zagreb, ali u ovoj nesreći naša je zemlja i naši su ljudi još jednom pokazali da imaju ogromno srce, veliku hrabrost i da imamo na tisuće heroja... ujedinjeni, hrabri, složni i svi do jednoga - pravi heroji. Na nama je da odgovornim djelovanjem pomognemo zajednici, ustanovama i pojedincima u velikoj borbi koju vodimo svi zajedno.

  Odlukom Uprave GNK Dinamo klub će izdvojiti financijska sredstva za kupovinu dva potpuno opremljena sanitetska vozila u vrijednosti od 500 tisuća kuna koja ćemo staviti na raspolaganje zdravstvenom sustavu na način i opseg sukladan njihovoj procjeni.

  Klub će ujedno donirati 250.000,00 kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici koja je oštećena u potresu kao i 250.000,00 kuna za KBC Zagreb, klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koja je također stradala u razornom potresu.

  GNK Dinamo želi pružiti najiskreniju podršku svim građankama i građanima, djeci i odraslima, onima oboljelima od koronavirusa, svima ugroženima, njihovim obiteljima, svima nastradalim u potresu koji je zadesio Zagreb, svim službama, pojedincima i organizacijama koji su danonoćno pomagali u ovim nevoljama, koji od jutra do mraka pomažu drugima, spašavaju živote, brinu o ugroženima. Hrabri ste, snažni ste i činite nas ponosnima što imamo privilegiju živjeti zajedno s vama u maloj zemlji velikog srca kao što je Hrvatska.

  GNK Dinamo pruža i punu podršku državnim tijelima Republike Hrvatske koja neumorno rade sve da osiguraju sigurnost i zdravlje stanovnika Hrvatske u ovoj velikoj zdravstvenoj i gospodarskoj krizi.

  NEMA PREDAJE!

   

  Iz drugih medija