CROPIX
DANAS NA SUPROTNOJ STRANI

DINAMO JE IDEALAN PROTVINIK HAJDUKU Bivši hajdukovac otkriva: 'Hajduk ipak izgleda bolje. Makar po imenima, Dinamo se zaista čini kao sjajan suparnik'

HAJDUK Splićani u Turskoj igraju protiv Rumunja (15.00 uz prijenos uživo na HNTV-u), a Ivan Pešić danas je igrač bukureštanskog kluba
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. siječanj 2019. 14:46

Pamti se u Splitu Dinamo Bukurešt. Po dobrom se pamti... Ta divna ljetna noć u kolovozu 2010. donijela je Hajduku prolazak prema ‘obećanoj zemlji’ zvanoj Europska liga. S 3:0 su Bijeli nadvisili Dinamo, nadoknadili 1:3 iz Bukurešta i Špacine trupe mogle su slaviti. Osam i pol godina kasnije Hajduk je ponovno s Dinamom, ovoga puta na pripremama u Beleku. Već su se jednom susreli u istom pripremnom okruženju, u siječnju 2011. odigrali su u Turskoj 1:1 (Trebotić).

Četvrti dvoboj Bijelih i bukureštanskog Dinama trenutačno je bitan isključivo kao prva pripremna utakmica novog Hajduka što se u Beleku počeo stvarati pod nadzorom Siniše Oreščanina.

Ostao u Bukureštu

Kakav je Hajduk otprilike je poznato, no kakav je Dinamo upitali smo Ivana Pešića, bivšeg napadača Bijelih koji posljednjih 12 mjeseci igra za Vukove iz glavnog grada Rumunjske.

- Još malo sam u Dinamu - iznenadio nas je na početku Pešić.

- Ostao sam u Bukureštu, nisam s momčadi putovao na pripreme u Tursku. Novu destinaciju trebao bi pronaći kroz 10-ak dana.

I nije jedini koji se sprema otići iz Dinama, jer na pripreme u Belek trener Rednic poveo je tek 16 igrača.

- Da, zvuči nestvarno, ali je tako. U tom kadru je puno mladih, što vam jasno govori da se mijenja momčad. U Tursku nisu išli još dvojica standardnih, Grk Katiskas i rumunjski veznjak Hanca. I njima su transferi jako blizu.

Split, 301116.
Stadion Park mladezi.
Hrvatski nogometni kup, cetvrfinale, utakmica: RNK Split - HNK Hajduk. 
Na fotografiji: slavlje Ivan Pesic. 
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX

Skupiti nešto novca

Nije Dinamo u sjajnoj situaciji, tek je prvi iznad crte ispadanja. Dva kluba direktno lete iz Prve lige, a treći igra doigravanje s drugoligašem. Dinamo bježi pet bodova zoni doigravanja, ali dugo je prvenstvo u proljetnoj polusezoni, a glavni igrači su na prodaji.

- Tranzicija, tako se to i kod nas kaže. S velikim ambicijama klub je startao u novo prvenstvo, ljetos se namjeravalo boriti za vrh ljestvice, igrati play-off, ali onda se sve urušilo. Loše smo krenuli, promijenila su se dva trenera, Mircea Rednic je treći. S obzirom na to da nema većih ambicija za proljeće, klub se želi riješiti igrača sa skupljim ugovorom. Zato se momčad bitno pomladila.

Pešić tako broji zadnje dane u Dinamu, možda je već i odigrao oproštajnu, posljednju utakmicu za rumunjski klub. Što se u Dinamu očekuje od susreta s Hajdukom? Kakav je uopće generalni cilj na pripremama?

- Cilj je uigrati novu momčad, skupiti nešto novca od prodaje i pokušati dohvatiti sedmo mjesto kao i prošle sezone. Utakmica s Hajdukom jedna je u nizu na pripremama. I ništa drugo.

Ovakav Dinamo u tranziciji doima se kao sjajan suparnik za otvaranje priprema Hajduka.

- Dinamo je pripreme počeo prije četiri dana, malo kasnije u odnosu na Hajduk, a prvenstvo na proljeće u obje zemlje počinje istog datuma. Dakle, momčadi su u identičnoj situaciji što se tiče faze priprema, s tim da Hajduk ipak izgleda bolje. Makar po imenima, Dinamo se zaista čini kao sjajan suparnik za prvu utakmicu priprema. Ali, znate što su pripreme, puno se igrača rotira sa obje strane.

Sve je jasno, Hajduk danas na otvaranju pripremnog ciklusa u Turskoj igra protiv momčadi koja trenutno zauzima 11. mjesto u rumunjskom prvenstvu. Zato, bez obzira na Hajdukovu tranziciju, Dinamo je u puno većim problemima i po svemu sudeći, idealan je protivnik za početak priprema.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:40