Zeljko Puhovski / CROPIX
NA POSUDBI U KOPRIVNICI

'DINAMO JE INSTITUCIJA, ALI U RAZGOVORU S BJELICOM ODLUČIO SAM DA JE NAJBOLJE OTIĆI' Nadolazeća zvijezda pojasnila zašto se odlučila na ovakav potez

SLAVEN BELUPO Mladi ofenzivac Luka Menalo odlično se snašao u Koprivnici
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. veljača 2019. 09:57

Veseo, vedar, nasmijan, pozitivan. Takav je bio Luka Menalo na prvom razgovoru za medije nakon dolaska u Koprivnicu.

- Jako lijepo se osjećam u Slavenu Belupu i u Koprivnici. To je mala sredina s veoma ugodnim i pristupačnim ljudima koji su me stvarno odlično prihvatili, i jako mi se sviđa ovdje - rekao je mladi Hercegovac kojeg je Dinamo u siječnju ustupio Farmaceutima do kraja sezone.

Pojasnio je i zašto je privremeno napustio Maksimir.

- U Dinamu su igrači na mojoj poziciji u prvom dijelu sezone igrali fenomenalno, a ja nisam imao minutažu koju sam htio. U razgovoru s trenerom Bjelicom odlučili smo da je za mene najbolje potražiti klub u kojem ću više igrati. Bilo je nekoliko ponuda, iz Hrvatske lige i inozemstva, a nakon konzultacija s menadžerima i meni bliskim ljudima odlučili smo da je Belupo za mene najbolja sredina jer u njemu mogu najviše napredovati.

Odlično u Dinamu

Iako nije igrao previše, ne žali što je iz Širokog Brijega stigao u redove hrvatskog prvaka.

- Dinamo je stvarno institucija, tek kad dođete u taj klub vidite što je on zapravo, kako sve to funkcionira. Bilo mi je odlično, bio sam dio ekipe koja je napravila povijesni rezultat, trenirao sam s odličnim igračima. Nisam imao željenu minutažu, ali mislim da sam svakako napredovao u karijeri i da je dolazak u Dinamo u svakom slučaju za mene bio koristan.

Što kažete na vašu novu momčad?

- Neke igrače sam već poznavao. Igrao sam s Krstanovićem u Širokom Brijegu, Plantaka znam iz Dinama II. Za neke sam čuo, neke sam pratio na televiziji, ali jako sam se ugodno iznenadio svima njima. Oduševio me Bačelić Grgić, a isto tako i neki mladi domaći igrači. Moram priznati da za Dolčeka nikad prije nisam čuo, ali me isto oduševio, kao i Jajalo i Goda. Imamo odličan spoj iskustva i mladosti, stariji igrači mogu nas mlade puno toga naučiti i prenijeti nam svoja korisna iskustva.

Zagreb, 230918.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica prve HNL izmedju GNK Dinamo i NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Herdi Prenga, Luka Menalo, Tomislav Haramustek.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Cilj je ostanak u ligi

Menalo je za Slaven debitirao u prošlom kolu u Puli, kad je lijepim potezom asistirao Krstanoviću za izjednačenje.

- Dobro smo surađivali i u Širokom, sad to nastavljamo. Nadam se da će to što duže trajati.

Kako biste ocijenili kvalitetu HNL-a?

- U Hrvatsku sam došao iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. HNL je svakako kvalitetniji, a najveći pomak napravljen je s novim terenima. Primjerice, prijašnjih godina u Puli je teren bio jako loš kad bi pala kiša, a sad smo igrali bez problema unatoč velikim količinama kiše. Novi travnjaci dosta su pridonijeli i podizanju kvalitete nogometa.

Kakva su vam osobna očekivanja u Koprivnici?

- Želim se što bolje nametnuti, odigrati što bolju polusezonu i pomoći klubu ostvariti cilj, a to je ostanak u ligi. Želio bih da to napravimo što prije, da budemo mirniji.

S kojim biste brojem golova i asistencija bili zadovoljni?

- Imam svoje osobne ciljeve, ali ću ih radije zadržati za sebe...

Debitirali ste i za Bosnu i Hercegovinu, nadate li se novom pozivu izbornika Prosinečkog?

- To je bilo veliko iskustvo za mene, jer nema svaki igrač priliku zaigrati za seniorsku reprezentaciju. Nadam se da ću se u Belupu nametnuti svojim igrama, pa možda u budućnosti izboriti još koji poziv.

Zagreb, 071018.
Stadion u Kranjcevicevoj.
1.HNL, 10.kolo, seniori, utakmica Rudes - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Luka Menalo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Sutra vam dolazi Gorica, može li Slaven nakon pet remija upisati i pobjedu?

- Sigurno da nas očekuje teška utakmica. Gorica je pobijedila Rijeku s 3:1, a ne pobjeđuje svatko Rijeku, pogotovo ne na Rujevici. Oni su vrlo neugodni na gostovanjima, ali vjerujem u ovu momčad i mislim da možemo prekinuti taj naš niz utakmica bez pobjede.

Korak po korak

S Menalom u početnom sastavu?

- Nadam se da ću krenuti od prve minute, no odluka je na treneru.

Kako vam se svidio trener Ivica Sertić?

- Ostavio je na mene dosta dobar, pozitivan dojam. Imamo slične poglede na nogomet, a on pak ima sličan pogled na nogomet kao i trener Bjelica. Sviđa mi se njegovo viđenje nogometa i igre.

Kakvi su vam planovi za budućnost?

- Idem korak po korak, jer što više razmišljam, tako mi se događaju druge, totalno suprotne stvari koje me iznenade. Fokusiran sam samo na Slaven, i to je to.

Linker
24. travanj 2024 12:03