Srdjan Vrancic / CROPIX
OPET PREKOBROJAN

DINAMO JE ODBIO WOLFSBURGOVE MILIJUNE ZA BREKALA 'Silno želi otići, ali mi smo gospodari situacije'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 11. svibanj 2016. 10:02

Josip Brekalo suigrače je sinoć gledao s tribine Gradskog vrta. Iako već treću utakmicu nije u krugu kandidata, stigao je u Osijek kako bi s "prekobrojnima" u civilki proslavio naslov u Kupu. Njegov aktualni status "trenira a ne igra" mogla bi biti dugoročna opcija za krilnog napadača Dinama čiji je otac prošli tjedan izrazio želju da Josip napusti Dinamo već ovo ljeto.

Saznajemo kako ga je dan kasnije Zoran Mamić prekrižio s popisa putnika za Koprivnicu, gdje je Dinamo imao ligaški dvoboj s Belupom. To je izazvalo ljutnju kod mladog Brekala, iako je to bila sasvim logična i legitimna odluka trenera Dinama. Zašto bi davao priliku i minutažu igraču koji želi otići iz kluba na kraju sezone?!

- Osim što ima jaku konkurenciju na svojoj poziciji, Josip ima želju za odlaskom koju je artikulirao u razgovoru. Silno želi otići iz Dinama i zato nije u prvom planu. No, to ne znači da će i otići jer ima ugovor do ljeta 2017. Mi smo gospodari situacije - objasnio je trener Dinama nakon utakmice u Osijeku.

Mamić nije htio u detalje, ali jasno je da Josip Brekalo ima dogovorene uvjete s njemačkim Wolfsburgom, koji je u Maksimir poslao drugu službenu ponudu.

U prvoj su krenuli dosta podcjenjivački, ponudivši za ispisnicu tri milijuna eura. Nakon što su odbijeni, Nijemci su poslali novu, znatno povoljniju ponudu, u kojoj nude pet milijuna eura keša i 25 posto od sljedećeg transfera. Kao znak dobre volje, Wolfsburg bi četiri milijuna eura uplatio odmah na račun Dinama, a ne u ratama, što je uobičajena praksa.

Međutim, iz Maksimirske 128 ponovno je otišla odbijenica. Dosta hrabra odluka "modrog" menadžmenta jer Josip Brekalo još uvijek nije odigrao cijelu utakmicu za Dinamo u seniorskoj razini. No, ako su Nijemci ponudili tih pet, ponudit će i sedam, koliko bi u konačnici trebalo biti dovoljno da Mamić upali zeleno svjetlo. Ako odustanu, Brekalo će morati potpisati novi ugovor ili će dobiti godišnju kartu za tribinu Zapad.

Linker
25. travanj 2024 04:48