Foto: Damir Krajac / CROPIX
NESTALA IGRE IZ EUROPE

DINAMO JE SVE RANJIVIJI Ima li trener odgovore na pitanja zašto je Dilaver igrao tu poziciju i zbog čega je uveo čovjeka koji izgleda kao bivši igrač?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. veljača 2020. 09:03

Upirali su Modri u Osijeku u Marija Zebeca, neke njegove odluke nisu im sjele. Prije svega, što se dogodilo sa žutim kartonon Žaperu nakon prekršaja nad Ademijem? Zbunio je taj detalj mnoge, svi su bili uvjereni da je Zebec opomenuo Žapera u situaciji kad je dosudio kazneni udarac za Dinamo. Kazneni udarac je poništio, jer je prekršaj bio izvan šesnaesterca, no Žaper jest povlačio Ademija. Ali, kad je Žaper u drugom dijelu dobio žuti karton, nije dobio i crveni! Što znači da onaj prvi nije dobio. Opet, čekamo službeno objašnjenje, mnogima nakon utakmice nije bilo jasno što se točno dogodilo s tim kartonima.

No, bez obzira na to, na sudačke repove kojih, očito, ima nakon ove utakmice, Dinamo ne smije tražiti alibije u tome. Modri, jednostavno, ovog proljeća ne igraju kvalitetno i dobro kao jesenas. Osim što ne vidimo uvjerljivu igru, eto, sudačka ih odluka može toliko izbaciti iz takta da nervoza prevlada, da dopuste sami sebi da završe utakmicu s tri igrača manje!

Najbolju su partiju odigrali protiv Slavena Belupa, na Rujevici su ispali iz Kupa, Goricu pobijedili na mišiće, uz isto ne baš uvjerljivu igru, a u Osijeku su upisali još jedan poraz. Nije to - to.

I Nenad Bjelica je sve nervozniji, u Gradskom vrtu otišao je možda i predaleko, zaradio crveni karton, a nije se smirio još dugo nakon susreta. Nije želio davati niti izjave, prvi put dosad, premda, ima uistinu nekoliko pitanja koja su se sama ponudila nakon utakmice. Naime, najveće je iznenađenje bio Dilaver na lijevom beku. Nema Leovca, ali Moubandje je zdrav, bio je na klupi. No, Bjelica se odlučio za Dilavera. Koji se nije proslavio, bio je jedan od tragičara, zaradio dva žuta kartona i ostavio momčad s igračem manje.

A tada je u igru, na njegovu poziciju, ušao - Joško Gvardiol. Ni tada Moubandje nije dobio šansu? Bjelica Švicarca očito uopće ne vidi u ozbiljnim kombinacijama, što je tome razlog, teško je odgonetnuti. Isto tako, zašto Lovro Majer dobije šansu protiv Gorice, donese nešto s klupe, a protiv Osijeka opet - ništa? Već ulazi Hajrović koji izgleda, uvjeravamo se iz utakmice u utakmicu, poput bivšeg igrača.

Naravno, Bjelica je trener, najbolje osjeća momčad na treningu, napravio je toliko toga dobroga u dvije godine da ga je teško prozvati zbog poraza u Osijeku. No, ne treba bježati od činjenice da Dinamo trenutno ne izgleda dobro, odnosno izgleda daleko od onoga kakav je bio ne tako davno. Odlazak Olma sigurno je oslabio momčad, ali ni Oršić i Petković, koji su uz njega bili glavne napadačke snage Dinama, ovog proljeća ne igraju na istoj razini. Nije da se ne trude, da ne žele, ali osim jako dobre partije u Koprivnici, nismo od njih previše vidjeli.

Uglavnom, najbolja vijest za Modre nakon nedjelje jest da i dalje imaju 12 bodova više od Hajduka. A loša vijest glasi da Bjelica i Dinamo trenutno imaju većih problema nego što je Zebec!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 06:48