Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
BUDUĆNOST MAKSIMIRSKOG KLUBA

DINAMO KREĆE NA REMONT Zvijezde Modrih skupo će platiti europski krah, niz igrača odrađuje posao ispod razine najtrofejnijeg hrvatskog kluba

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. kolovoz 2017. 22:25

Puno se komentiralo, puno polemiziralo nakon utakmice, no sukus svih rasprava u Dinamu i oko njega, ide u istom smjeru; da, trener je kriv, no ni približno kao igrači. Oni su izgubili od Skënderbeua, oni nisu bili pravi kad je trebalo biti. Izgubili su od slabijega od sebe i naštetili imidžu kluba.

- Ako ništa drugo, sad smo barem dobili odgovore tko jest, a tko nije igrač za Dinamo - provukao je, između ostaloga, Tomislav Svetina, glavni Dinamov direktor.

Zagreb, 030417.
Konferencija za medije direktora NK Dinamo Tomislava Svetine i Arijana Ademija povodom ublazavanja kazne UEFA Ademiju u hotelu Hilton.
Na fotografiji: Tomislav Svetina.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX

Skupo otpuštanje

Nije želio dalje na tu temu, glave su i jučer bile vruće, međutim, jasno je u kojem smjeru ide priča, Modri će krenuti u lagani, postupni remont. Do kraja prijelaznog roka teško je napraviti neki drastičan, cjeloviti rez, ne može se Dinamo odreći 10-12 igrača i isto ih toliko dovesti, ali, kažemo, pred Dinamom je godina dana, treba složiti momčad koja će osvojiti naslov prvaka, a paralelno s njom slagati škvadru koja će ozbiljno napasti Ligu prvaka idućeg ljeta. Ili barem ući u Europsku ligu.

Otpustiti igrača samo tako jest teško, često i skupo, teško je i nekome smanjiti ugovor bez pristanka, prodaja ovisi o ponudama, pa bi prvi korak moglo biti “balansiranje” ugovora i plaća. Ako netko ima najveći ugovor, onda se očekuje i da najviše doprinese rezultatu. Ovo se, recimo, ne odnosi na Soudanija, prije na Fernandesa i Henriqueza.

Prije neki dan napisali smo, iz usta glavnog direktora Svetine, kako će Modri ponuditi novi ugovor Fernandesu, jer mu tekući istječe idućeg ljeta. Da, to se možda nije promijenilo, međutim, sigurno će se promijeniti uvjeti. Modri Junioru neće ponuditi isti ugovor od 900 tisuća eura godišnje, ta će svota, ako je i bude, biti mnogo manja. Uzmi ili ostavi.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Ponude za Benkovića

Henriquez, pak, ima ugovor do 2020., također skoro milijunski, ali u njegovu slučaju vjerojatniji je odlazak, jer upita za njega (još) uvijek ima. Prema izlazu iz Dinama mogli bi krenuti Antolić i Lešković. Kapetan je već dugo na tom putu, nikako da izađe, Lešković je u zadnje vrijeme stigao do tek četvrte stoperske opcije što je jasan znak da može ići, ako stigne kakva ponuda. Nedefiniran je status Pavičića i Kneževića, naravno, i Ćorića. Ali, kad je Ante u pitanju, njega se Dinamo ipak neće odreći samo tako, tu se unatoč današnjoj njegovoj situaciji očekuje solidan transfer, pitanje je hoće li ga dočekati? Benković je također u sferi “čekamo ponudu koja će nas izuti iz cipela”.

Lecjaks i Doumbia su još na “promatranju”, iako Čeh ima sve manje zagovornika, sve više onih koji se hvataju za glavu kad vide njegove predstave na lijevoj strani. A po društvenim mrežama već se pišu statusi “vratite nam Pivarića”. Dosadni smo već i s konstatacijom da Sosa čeka u niskom startu. Ne izazivaju oduševljenje ni na desnoj strani Stojanović i Matel, ali teško ih je obojicu maknuti/prodati, dovesti dvojicu boljih. Pitanje je i što će biti sa Sigalijem?

Argentincu također dogodine istječe ugovor, odgovore o novom ugovoru u javnosti stalno izbjegava. Došao je i do kapetanske vrpce, Dinamo načelno ne bi imao ništa protiv da on ostane, ali pitat će se i njega. Premda, šuška se da Majstoroviću, koji je na posudbi u Lokomotivi, već tiskaju dres s njegovim imenom, a puno se u budućnosti očekuje od stopera Uremovića iz Dinama II, u Lokomotivi je i Soldo. Dakle, tu bi moglo biti pretumbacija.

Kao što vidite, ispadanje od Skënderbeua otvorilo je oči i brojne kombinacije. Nabrojali smo mnoštvo igrača, praktički nema nijednog koji ne može napustiti Maksimir, jasno da neće svi otići, pogotovo ne odmah, jer nije lako ni preko noći riješiti te probleme i dovesti adekvatne zamjene.

Računa se i s time da će se neki još ipak trgnuti pa ipak ostati. No, ono što je očito u Dinamu su nakon ovog ispadanja razočarani prvenstveno igračima. Imaju sve povlastice, dobre ugovore, premije, zarađuju više nego u mnogim klubovima jačih liga, a onda završe ovako neslavno, povijesnim debaklom, da će se uvjeti početi mijenjati. U četvrtak navečer počeo je remont u maksimirskom klubu, pitanje je samo koliko će trajati i kako će završiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 21:59