Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CJENKANJE U MAKSIMIRU

DINAMO ODBIO DVIJE MILIJUNSKE PONUDE ZA MLADOG DRAGULJA Svi su ludi za Sosom, Ćorićem i Benkovićem, ali na Maksimiru postoji i 'četvrti mušketir'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. travanj 2018. 10:06

Borna Sosa, Ante Ćorić, Filip Benković. To je mladi Dinamov trojac koji je najviše u izlogu, trojac za kojim je najveća potražnja i koji bi na ljeto mogao napustiti Maksimir. Međutim, uz njih, tu je i ‘četvrti mušketir’, koji bi također ubrzo mogao otići iz Dinama. Radi se o Adrianu Šemperu, vrataru na posudbi u Lokomotivi..

Naime, u Maksimiru su već u više navrata znali reći da imaju puno upita za svoga golmana, a kako smo čuli, zadnjih su dana u Maksimiru odbili čak dvije ponude za Šempera.

- Istina, Dinamo je odbio dvije ponude za Šempera, jer nisu bile financijski prihvatljive. Ne možemo otkriti o kojim se klubovima radi, samo mogu reći da su iz zapadne Europe - odgovorio je Dinamov glasnogovornik Alen Lesički na naš upit.

Zagreb, 130318. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica polufinala Kupa Hrvatske izmedju Lokomotive i Hajduka.
Na fotografiji: Adrian Semper za vrijeme izvodjenja jedanaesteraca.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bayern se nije javio

Šemperov agent Darko Alegić na prvi je poziv odgovorio s ‘bez komentara’, no kad smo rekli da je informacija stigla iz kruga Dinamove svlačionice i da su je u klubu potvrdili ipak je kazao:

- Točno je da sam prije tri tjedna donio ponude dva bundesligaška kluba, nakon nekoliko dana rekli su mi u Dinamu da su ponude odbili i na adrese tih klubova službeno poslali odbijenice. Nema ljutnje, naravno, to je posao, klub koji prodaje igrača ima pravo ponude odbiti, iako se radi o milijunskim ponudama, a obje su spektakularne za igrača, s obzirom na njegov ugovor u Dinamu - kaže Alegić, koji je otkrio i je li jedan od ta dva kluba veliki Bayern o čijem su interesu za Šempera pisali i njemački mediji prije mjesec dana.

- Mogu reći da nije riječ o Bayernu, a ako Bayern i pošalje ponudu, mislim da to u ovom trenu i nije dobra opcija za Adriana, njemu treba klub gdje će već nakon godinu dana dobiti šansu biti prvi golman. Oba ga kluba u ovom trenu žele kao drugog vratara.

Gdje će završiti Šemper, sad je teško reći, no izvjesno je da će otići iz Dinama, a još izvjesnije da od ljeta neće biti u Lokomotivi.

- Očekujem još ponuda za njega, dvije iz Italije, jednu iz Belgije... Ali, ako one i budu izdašnije od ovih, rekao sam i ljudima u Dinamu, mislim da su ove iz Bundeslige najbolje za Adrianov razvoj. Ne radimo samo transfer radi transfera, već je bitan i sportski dio. Vjerujem da ćemo svi skupa pronaći zajednički jezik i najbolju opciju za Šempera, želio bih da sve završimo do kraja svibnja. Inače, on je već razgovarao sa sportskim direktorom jednog od ta dva kluba, rekao mu je da ga žele dovesti i pitali ga je li spreman za borbu za prvog vratara nakon godinu dana.

Je li već odigrao zadnju utakmicu u HNL-u?

Inače, Adrian Šemper trenutačno sanira ozljedu stražnjeg bedrenog mišića, izvjesno je da je za njega sezona završena, čini se da je svoju zadnju utakmicu u HNL-u već upisao. Posljednji nastup bio mu je protiv Hajduka u polufinalu Kupa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:48