Nikola Jurčević
 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
SJEO NA VRUĆU KLUPU

DINAMO PREDSTAVIO NOVOG TRENERA Emotivna presica Jurčevića: Ovo je za mene veliki trenutak, prilika koja se ne propušta, Dinamo je klub moje mladosti!

Piše: HinaObjavljeno: 13. ožujak 2018. 14:32

Nikola Jurčević predstavio se na presici u Maksimiru. Na otvaranju maksimirskog skupa, novinarima se obratio novi predsjednik Uprave Igor Kodžoman.

- Vrlo brzo smo se usuglasili da Nikola Jurčević preuzme posao trenera Dinama, stojimo iza toga da je on najbolji izbor - kazao je Kodžoman

Onda je riječ uzeo novi maksimiirski trener.

- Za mene je poseban trenutak nakon toliko godina opet biti u Maksimiru. Došao sam ispuniti Dinamove ciljeve, pun sam elana da u tome uspijem. Najvažniji su igrači koji se moraju psihološki dignuti. Iznimno sam sretan zbog povratka kući. Želim uspjeti i napraviti posao - kazao je Jurčević.

Kazao je kako je uvijek spreman prihvatiti samostalni posao ako dođe prava ponuda.

- Nisam imao dvojbe kad se javio Dinamo, posao sam prihvatio sa srcem. Moja intrimna želja bila je biti sasmostalni trener. Sa Slavenom sam surađivao, sad je razlika u tome da sad kompletnu odgovornost preuzimam ja. Novo lice u stožeru će biti Miljenko Rak. Napraviti ćemo pravi stožer.

Koliki je problem s Premiershipa se prebacti na HNL?

- Nikad nisam izgubio vezu s Hrvatskom, pratio sam utakmice pa nisam od onih koji bi pao s Marsa! Brzo ću se prilagoditi. Predonsot od 12 bodova je pala na šest, bitno je igrače psihološki ohrabriti. Nakon Rudeša dolazi stanka u kojoj ćemo se uhodati, želimo biti prvaci, osvojiti Kup, izaći u Europu, a možda čak uhvatiti i Ligu prvaka. Problem je što nemamo mnogo gledatelja, a ovim putem ih pozivam da se vrate i pomognu klubu.

Kako je reagirao Slaven Bilić?

- Čuo sam se s njim, zaželio mi je puno sreće. Sretan je zbog mene. U ovom trenutku su se naši putevi razišli, a u mojim mislima je samo Dinamo! To je moja prilika života, da se vratim kao prvi trener! Smtram se iskusnim i spremnim za ovaj posao.

Trzavice s navijačima?

- Želja mi je da imamo dobro popunjen Maksimir, da navijači navijaju za svoj klub! U druge stvari ne ulazim. Moj je cilja da se isključivo bavim trenerskim poslom. Neću se opterećivati stvarima koje nisu u mojoj domeni. Razgovarsao sam s mnogim ljudima iz kluba osjetio sam povjernje svih, pa i Zdravka Mamića. Sve je išlo glatko.

Razlika između današnjeg Dinama i onoga kada ste prvi puta stigli kao trener?

- Puno je vremena prošlo. U to vrijeme sam bio vrlo mlad, a možda je jedan od najmlađih u povijesti. Dosta toga se promjenilo u klubu, ali i općenito u nogometu. Ali, ja se ovdje osjećam u svom ambijentu i ponekad mi se vraća film iz davnih vrmena i to mi je omogućilo da puno lakše budem ovdje prihvaćen - završio je Jurčević.

Linker
20. travanj 2024 22:43