Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
MODRA SVLAČIONICA

DINAMO RUTINSKI DO VISOKE POBJEDE PROTIV AMATERA, ALI POČETAK NIJE BIO IDEALAN 'Nisu nas iznenadili nego mi nismo ušli kako smo trebali'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2018. 18:53

Hrvatski nogometni prvak Dinamo rutinski je odradio susret osmine finala hrvatskog Kupa pobijedivši na gostovanju četvrtoligaša Zelinu sa 4-0. Dinamo je poveo u završnici prvog dijela golom Marija Gavranovića, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Bruno Petković u 82. minuti. U samoj završnici 'Modri' su zabili još dva gola, a oba je postigao Damian Kadzior (88, 90).

- Zadovoljni smo. Gledam na sve utakmice profesionalno. Došli smo po prolaz dalje, a igrali smo na terenu na kakvom dugo nismo igrali. Posao je odrađen, mislim da je ovo i fešta za sve ljude ovdje. Parirali smo i mi domaćinu agresivnošću, bilo je zanimljivo. Nisu nas iznenadili nego mi nismo ušli kako smo trebali. Dosta smo imali grešaka u prvom dijelu, što nam se inače ne događa. Ali ne može teren nikada biti alibi. Imamo kvalitetu da bolje odigramo neke situacije, što smo pokazali u drugom dijelu - kazao je nakon utakmice jedan od strijelaca Mario Gavranović.

- Utakmica je bila jako teška od prve minute, domaćin je bio jako zatvoren. Znamo da su ovakvi susreti teški jer je protivnik posebno motiviran kad igra protiv ekipe kao što je Dinamo. Motiv je kod nas uvijek na maksimalnom nivou pa i utakmice poput ovih su na neki način psihološki trening koji ti treba da napreduješ u karijeri. S druge strane, nismo došli s 20 posto ovdje nego s maksimumom, jer kad god povučeš nogu natrag naiđeš na protivnika koji se trudi i bori i koji ima želju. Ako nisi na maksimumu i takvi protivnici će te kazniti. Mi smo bili na nivou, prvi dio smo odigrali malo teže, ali priveli smo utakmicu kraju bez ikakvih poteškoća - priča Bruno Petković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 16:18