Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
POTVRĐENO

DINAMO TRAŽIO I DOBIO ZAMJENU DOMAĆINSTVA Modri umjesto na Maksimiru igraju u gostima, a sve zbog - Rosenborga

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 16:34

Temeljem zamolbe GNK Dinamo i uz prethodnu suglasnost NK Inter Zaprešić, povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni odlučio je o zamjeni domaćinstva utakmica 5. i 14. kola HT Prve lige pa će se tako utakmica 5. kola između NK Inter Zaprešić i GNK Dinamo igrati u Zaprešiću, u petak 16. kolovoza u 20 sati.

Utakmica 14. kola između istih protivnika bit će odigrana na stadionu Maksimir.

Pretpostavlja se da je Dinamo tražio zamjenu zbog travnjaka, kako bi ga u Maksimiru uspjeli što bolje prirediti za Rosenborg.

Na prvi pogled navedena promjena mogla bi koristiti zaprešićkom sastavu kao i činjenica da je Rosenborg daleko važniji svima koji vole plavu boju. No Dinamo za hrvatske okvire ima toliko širok igrački kadar da u konačnici za izabranike trenera Samira Toplaka domaći travnjak s obzirom na kvalitetu suparnika i nije neka krucijalna prednost.

Letimičan pogled na međusobne susrete ova dva suparnika u Zaprešiću dovodi do zaključka da najbolja hrvatska momčad u posljednjih nekoliko posjeta Zaprešiću nijednom nije napunila mrežu Intera kao što je to bio slučaj u Budimpešti. Znao je Inter dosta često pružiti i dostojan otpor velikom favoritu, ali od dostojnog otpora se ne živi, već samo od bodova, a bodovni saldo Diva iz predgrađa poprilično je “mršav” uz dva osvojena boda u prva četiri odigrana kola. Ipak kako svaka medalja ima dvije strane, svakako vrijedi apostrofirati da je Inter odigrao dobro u tim utakmicama.

U Zaprešić je stigao i novi napadač 24-godišnji napadač Marijo Vasilj koji iza sebe ima odličnu sezonu u dresu drugoligaša Sesveta, a kod trenera Intera Samira Toplaka eto Vasilju prigoda za još već iskorak u karijeri.

Samir Toplak posebna je zaprešićka priča. Za razliku od mnogih suhoparnih hrvatskih trenera kojima je vrhunac izjava “bit će teško”, Toplak je uvijek brutalno simpatično iskren i zanimljiv pa je tako bilo i nakon dvoboja protiv Varaždina. Posljednjih sezona upravo je strateg Intera znao pronaći uvijek pobjedničku formulu i zaprešićki brod uvesti u sigurnu luku. Bez obzira na loš ulazak u sezone sve se još da ispraviti, a dvoboj protiv Dinama realno je ipak samo svojevrsna provjera prije sraza protiv Lokomotive nego neka istinska prigoda za bod ili bodove na zaprešićkom kontu.

Linker
27. travanj 2024 03:43