Zeljko Hajdinjak / CROPIX
UZBUDLJIV SUSRET U ZAGREBU

DINAMO UOČI MANCHESTER CITYJA IMA LUDO ZANIMLJIV OKRŠAJ, A JEDAN JE IGRAČ TU POSEBNA PRIČA Bjelica: 'Talent koji ima sigurno se ne može izgubiti'

DINAMO Trener Bjelica i Modri prije puta u Manchester žele se napuniti samopouzdanjem, a Lokomotiva nastaviti seriju nepobjedivosti
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. rujan 2019. 09:57

Na startu prvenstva, u prvom kolu, Dinamo je bez problema u Maksimiru sredio Lokomotivu s 3:0, zabili su Kadzior, Oršić i Petković.

Onda su Modri istim rezultatom na gostovanju nokautirali Slaven Belupo, pa onda Goricu s 3:1. Lokosi su pak u Ulici pjesnika izgubili od Rijeke (0:1), te onda na Poljudu od Hajduka (0:3). Nakon prva tri kola Dinamo je imao devet bodova i gol-razliku 9:1, a Lokomotiva nula bodova i gol-razliku 0:7. Od tada se mnogo toga promijenilo, Plavi danas imaju samo dva boda više od Lokosa, doduše, s utakmicom manje. Lokosi su u velikom naletu, nakon prva tri poraza, u sljedećih šest utakmica momčad Gorana Tomića više nije poražena!

Zato zaboravite prvo kolo, danas u Kranjčevićevoj očekujte pravo kreševo, veliku borbu. Nakon kiksa u Varaždinu, prvaci si prije puta u Manchester ne smiju dopustiti nešto slično, a Lokosi žele nastaviti seriju nepobjedivosti i dalje gaziti prema pozicijama koje vode u Europu. Predviđamo ne zanimljiv, nego ludo zanimljiv gradski okršaj. Ne propustite ga ako ne morate, vidjet ćete kako je Nenad Bjelica spremio momčad nakon Varaždina, kako će Modri žestoko krenuti na Lokose, a s druge strane, onima s Kajzerice začin će davati Sammir, čovjek koji se posebno spremio i motivirao baš na maksimirsko društvo.

Split, 310819. 
Stadion Poljud. 
Utakmica 7. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
HNK Hajduk -  GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

U najboljoj formi

- Lokomotiva je ovog trenutka momčad u najboljoj formi! U posljednjih šest utakmica imaju jako dobar niz, konsolidirali su se dolaskom Budimira i Sammira, proširili su kadar. U ofenzivnom dijelu imali su problema krajem prošle sezone i početkom ove, ali problem efikasnosti su riješili na taj način. Također, ovdje moramo spomenuti i Tolića, vrlo kvalitetnog igrača. Ima Lokomotiva i Kastratija, Uzunija, Droždeka... Stvarno se radi o opasnom ofenzivnom potencijalu. Čeka nas težak izazov, ali vjerujem da ćemo biti bolji, te da ćemo igrati bolje nego što smo igrali u Varaždinu i uzeti sva tri boda - kazao je trener Dinama Nenad Bjelica

U Dinamovoj momčadi neće biti Komnena Andrića i Marka Leškovića koju moraju operirati gležanj, Dilaver također ima nekih manjih zdravstvenih problema, kao i Petar Stojanović.

- Kad bismo onako natezali, onda bi Dilaver mogao igrati, ali nećemo ništa riskirati, pred nama su mnoge važne utakmice. Zato ćemo ga sačuvati. Vidjet ću hoću li koristiti Stojanovića.. No, Dilaver i Stojanović sigurno će biti spremni za utakmicu Lige prvaka protiv Manchester Citiya. Ostali su svi zdravi, orni i željni igre protiv Lokomotive.

Problemi Livakovića

Bjelica još nije odlučio tko će između vratnica...

- Mislio sam staviti Livakovića, ali ima nekih sitnih problema. Međutim, imamo Zagorca koji je vrhunski vratar, tako tu nema nikakvih problema.

Pitali smo trenera Modrih nešto i o Sammiru. On je svakako jedna od priča današnje utakmice. Bit će motiviran do neba, vjerojatno sanja pogodak ili barem asistenciju....

- Vjerojatno će biti motiviran, a on ima dovoljno nogometne kvalitete da jednim potezom gurne suigrače u priliku. Isto tako da ugrozi suparnička vrata. Tehnički je vrlo, vrlo nadaren, taj talent sigurno se ne može izgubiti. Tako da ćemo ga morati imati pod kontrolom, ali ne samo njega, nego i druge, Kastrati, Droždek, Uzuni i Budimir nisu ništa manje opasni - zaključio je Bjelica.

Dakle, gospodo, ako vam se gleda dobar nogomet, dođite danas u Ulicu pjesnika. Vidjet ćete Dinamo koji se sprema za Etihad, koji želi podsjetiti na utakmicu s Atalantom, a s druge strane Lokomotivu koja bi dala sve da Modri prema Manchesteru otputuju s “reckom” još jednog prvenstvenog poraza. Vjerujte, nogometni show je zagarantiran!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 21:51