Foto: Ante Cizmic / CROPIX
STIŽE NAJVEĆA MUŠTERIJA

DINAMO VEĆ SUTRA OSVAJA NASLOV PRVAKA HRVATSKE!? Zaboravite kikseve i malodušnost, Jurčeviću ostalo samo 13 igrača, ali najavljuje opću mobilizaciju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. svibanj 2018. 21:17

Nogometaši Dinama pred osvajanjem su novog naslova prvaka Hrvatske, a prvu od tri meč lopte imat će već u utorak, kada 34. kolu HNL-a igraju protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Uoči susreta koji je na rasporedu u 18 sati, trener Dinama Nikola Jurčević iznio je svoja očekivanja.

"U principu imamo tri meč lopte, ali ne želimo na taj način razmišljati. Matematički nam trebaju tri boda i do ta tri boda želimo stići već protiv Lokomotive. Naravno, očekuje nas jako teška utakmica, kvalitetan protivnik koji u zadnje vrijeme igra dobro. Svladali su Rijeku i Osijek u posljednjim utakmicama, to je dovoljno upozorenje da su kvalitetna momčad s trenerom koji ih jako dobro vodi", izjavio je strateg Dinama i objasnio što sutra možemo očekivati od modre momčadi koja je u zadnje vrijeme igra ispod očekivanja.

"Naši motivi su ogromni, najveći što mogu biti jer nakon teške, iscrpljućujuće i turbulentne sezone, možemo postati prvaci dva kola prije kraja. Imamo dosta problema u sastavljanju momčadi, imat ćemo 12-13 igrača na raspolaganju. Usprkos tome, ne tražimo alibi, već opću mobilizaciju svih. Jer, vjerujemo u pobjedu i slavlje nakon utakmice", poručio je Jurčević.

Po mnogima je najveći problem Dinama trenutno nedostatak rješenja u veznom redu. Ozlijedio se Moro, upitan je Ćorić, Olmo, možemo i njega gleati kao veznjaka, također je ozlijeđen. Sad se ozlijedio i Gojak, koji nije bio u kadru za utakmicu u Koprivnici, vjerojatno ga neće biti ni protiv Lokomotive.

Izvjesno ja stoga da će na sredini opet zajedno igrati Ademi i Doumbia. Puno je onih koji se slažu da njih dvojica u HNL-u ne bi trebali igrati zajedno, da time Dinamo gubi ubojitost, jer njihov je osnovni posao defenziva. Za Europu i čvrste protivnike možda su dobar par, ali tamo gdje Dinamo treba tražiti pobjedu i igru... Sigurni smo da je toga svjestan i Jurčević, međutim, u ovom trenutku drugog rješenja baš i nema. Pa će Modri i protiv Lokosa, kako sad stvari stoje, s tim dvojcem u sredini.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 10:09