Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
PORUKA JE JASNA

DINAMOV ADUT UOČI UTAKMICE ISTINE NA POLJUDU UPOZORAVA 'Alarm nije upaljen, ali moramo pokazati sebi i drugima da smo dostojni klupskog dresa i grba'

MARIO GAVRANOVIĆ Napadač modrog kluba unatoč porazu od Osijeka pun adrenalina uoči nadolazećeg El Croatica
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. travanj 2018. 18:26

Mario Gavranović ovog je proljeća odigrao devet utakmica za Modre, postigao je četiri pogotka; po jedan je zabio Rijeci, Slaven Belupu, Rudešu i Istri 1961.

Posebno je bio značajan onaj Farmaceutima, jer je bio jedini Dinamov, pobjedonosni. Priznajemo, kad smo ga gledali na zimskim pripremama, očekivali smo da će zabijati više. Ali dobro, ima još prilike proraditi, ako bude ubacivao lopte u mrežu u završnici prvenstva, onda se više nitko neće prisjećati ovog razdoblja.

Gavranović kao iskusni igrač neće stvari zamatati u celofan, niti bježati od odgovornosti.

Kad smo ga jučer priupitali što to ne valja u Dinamovu proljeću, kazao je:

- Ne, zaista nisam očekivao takvo proljeće. Pogotovo ne nakon dobro odrađenih priprema. Mislio sam da ćemo puno lakše i manje stresno stići do završnice prvenstva.

Alarm nije upaljen

Jeste li upalili alarm u Maksimiru prije gostovanja na Poljudu? Ukoliko izgubite, prednost će iznositi samo dva boda, a onda u Maksimir stiže Rijeka koja će tražiti osvetu za poraz u Kupu. Moglo bi biti jako nezgodno u završnici prvenstva.

- Alarm nije upaljen, ne treba ga paliti, ali treba u ovoj situaciji pokazati karakter. Mi igrači moramo pokazati sebi i drugima da smo dostojni dresa i grba kojeg nosimo. Ništa drugo ne priznajem.

U posljednja tri derbija Dinamo je izgubio. Prvo od Hajduka u Maksimiru 0:1, pa od Rijeke na Rujevici 1:4, sad od Osijeka doma 0:1. U te tri utakmice zabili ste samo jedan gol, onaj vaš protiv Rijeke koji na kraju nije pomogao. Ima li Dinamo snage da u grotlu Poljuda pokaže karakter o kojem govorite?

- Prije svega, moramo znati da ovo nije bilo dobro niti dovoljno. Nemojte sad da se uhvatimo u zamku brojeva i statistike, da prčkamo po onome što je bilo. Činjenica je da protiv Osijeka nismo zabili gol u utakmici koju smo igrali kod kuće. I sada svatko treba izvući pouke i dati malo više od sebe. To je jedini put.

Možda to nije pitanje za vas jer ste iskusni igrač. Ali ipak, osjećate li pritisak uoči derbija koji se za Dinamo sigurno neće odigrati u prijateljskoj atmosferi? Poljud će gorjeti, u Splitu je već počela ‘ludnica’...

- Niti malo. Baš nema nikakvog pritiska, nema nikakvog stresa. To je jedna od onih utakmica u kojima se vide pravi igrači. Takvi ogledi bude poseban motiv. Atmosfera? Pa nemamo prilike igrati svaki tjedan u takvoj atmosferi i to može biti stimulativno za nas. Nadam se da će biti fer i korektno s obje strane. Bez prekida i onoga što ne spada u nogomet.

Što biste poručili Dinamovim navijačima? Protiv Osijeka su vas bodrili, gurali... Već dugo s tribina nismo čuli takvu podršku, već dugo tribine nisu tako sudjelovale u utakmici. Istina, navijača nije bilo mnogo, ali oni koji su došli iskazali su veliku privrženost?

- Ovako ću kazati našim navijačima. Treba nam vaša podrška. Zamislite da je u srijedu bilo više od tih 2500 navijača koji su nas gurali koliko su mogli? Treba nam taj navijački impuls da izvučemo situaciju kada je teško, da se dignemo i napravimo korak više - zaključio je Gavranović.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 03:17