Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
ARMIN HODŽIĆ ZA SN

DINAMOV 'ARMINATOR' IMA POSEBAN MOTIV ZA 'RUŠENJE' RIJEKE Nema boljeg osjećaja nego kada na uvrede s tribina odgovoriš zabijanjem gola

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. travanj 2017. 19:39

Prvi put će danas Armin Hodžić istrčati na rujevički travnjak. Da, triput su dosad Modri igrali na tom stadionu, on je dvaput bio izvan zapisnika, samo jednom na klupi. No, kako je nogomet okrenuo život mnogima, tako je i njemu, ovoga puta u Rijeku dolazi kao jedan od onih u kojega su uprti svi pogledi. Igrač od kojega se očekuje gol, po mogućnosti gol odluke. Nadimak mu je Arminator, to samo po sebi sve govori.

Nisam nervozan

- Svi smo svjesni kako ovo nije obična utakmica, ali ne mogu reći da sam posebno nervozan prije Rujevice. Radimo u istom ritmu kao dosad, jedino je primjetan taj veći medijski pritisak. Osjeti se kako se u subotu igra velika utakmica. Uostalom, ne sjećam se kada sam imao toliko medijskih istupa kao u ovom tjednu prije derbija s Rijekom - priznaje Hodžić, koji naglašava kako se nimalo ne boji vruće atmosfere, možda i vrijeđanja, pritiska koji će s tribina biti velik kao rijetko dosad.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

- Ma, sve je to dio navijačkog folklora. I to tako treba shvatiti. Pa ne mogu nekome zamjeriti ako u ljubavi prema svom klubu i prijeđe granicu, jer svi smo mi navijači. Da je ondje lako, nije, no svi smo mi profesionalci koji smo navikli na takve stvari. Uostalom, gdje ćeš boljeg osjećaja kada im na uvrede i povike s tribina odgovoriš pogotkom!

Inače, Rijeka je uz Hajduk, jedina momčad kojoj Hodžić još nije zabio gol u HNL-u. Ima li neki poseban razlog, ne odgovaraju li mu zbog nečega, ili je to samo nevažan statistički podatak?

- Ovo zadnje, apsolutno nevažno. S dodatkom kako time imam motiv više da im zabijem. U svaku utakmicu ulazim da zabijem što više. Nekada ostvarim svoje namjere, nekada ne, to je normalno. No, budite sigurni, činjenica da nisam nikada zabio Rijeci čini me još motiviranijim pred Rujevicu.

Recimo, Talijani njegovu idolu Edinu Džeki zamjeraju što nije zabio nijedan gol u velikoj utakmici ove sezone u derbiju? Slično je i s Hodžićem, kojemu nedostaju ti najveći golovi. Stvara li mu to pritisak, osjeća li da baš mora zabiti najvećim rivalima?

- Pobjeda protiv Intera iz Zaprešića i Hajduka ili Rijeke nosi isti broj bodova. Da, slažem se kako je dojmljivije kada ti na semaforu piše prezime uz gol na derbiju, ali u biti nema neke razlike. Cilj je da kao momčad zabijemo jedan gol više od protivnika, ako to uspijemo bit ću sretan, bez obzira bio ja strijelac ili ne.

Imamo najbolji napad

Dobro, kakvom vidi Rijekinu obranu, hoće li je on i suigrači uspjeti probiti?

- Čast Rijeci, ali Dinamo ima uvjerljivo najbolji napad u ligi i nekoliko igrača koji individualnom klasom mogu riješiti pitanje pobjednika. Čitam da Kek ima problem zbog izostanka Zute, ali tko god igra ići će iznad svojih mogućnosti. Obrana Rijeke je uz Dinamovu najbolja u ligi jer je primila 15 golova, opet, u zadnjih pet utakmica primili su Riječani isto toliko golova što sugerira kako su ipak ranjivi. I mi ćemo to nastojati iskoristiti.

Protiv Osijeka je stao taj Hodžićev niz, iako je i tamo imao nekoliko dobrih prilika. Premda je Osijekov vratara Malenica bio čudesan, istina je i kako Dinamo očito ima problema s realizacijom?

- Golman Osijeka je stvarno imao svoj veliki dan, ali na koncu je ipak išao dva puta po loptu u svoju mrežu. Slažem se kako realizacija mora biti bolja, ali ne bih se bunio istom scenariju protiv Rijeke. Neka Prskalo brani čuda, ali ako na kraju mi budemo ti koji se vraćaju s bodovima, nitko sretniji od mene.

Bi li se Dinamo u Rijeci zadovoljio bodom?

- Činjenica je kako nas bod ostavlja u igri za naslov, međutim, neki dan sam pročitao izjavu Dominika Livakovića koja me oduševila i koju potpisujem. Igrač Dinama nikada ne smije biti zadovoljan remijem u domaćem prvenstvu! To je i moj odgovor.

Rijeka još nikad nije izgubila na Rujevici. Je li to Riječanima pritisak ili prednost za ovu utakmicu, može li to biti presudno u večerašnjem dvoboju?

- I jedno i drugo, ovisi kako će tko otvoriti utakmicu. Ako mi preuzmemo kontrolu nad igrom, onda će pritisak na njih biti sve veći. A to što nikad nisu izgubili na Rujevici... Za sve postoji prvi put, samo to.

S jedne strane Andrijašević, Gorgon, Bezjak i Gavranović, s druge Soudani, Sammir, Šitum i Hodžić. Teško je odlučiti tko je bolji?

- Ma nije, zna se tko je bolji. Već sam kazao da mislim da je Dinamov napad najbolji u ligi. Respektiram Rijekine brojke, statistiku njezinih napadača, ali ipak nama dajem neupitnu prednost.

Neće se ništa riješiti

Mnogi tvrde da bi derbi na Rujevici mogao odlučiti prvaka. Pobijedi li Rijeka, bit će plus sedam, slavi li Dinamo i dođe na minus jedan, dobit će strašan vjetar u leđa?

- Na Rujevici se ništa neće riješiti, ali će Dinamo ove subote napraviti velik korak prema obrani naslova. To sam siguran!

Šest prvenstvenih utakmica ovog proljeća, osam pogodaka, zabio je u svakoj osim u ovoj zadnjoj. Ne može u svakoj, naravno, ali Dinamovi navijači upravo od njega večeras očekuju da nastavi taj prekinuti niz. On, Sammir i Soudani, to je Dinamov trio od kojega se na Rujevici očekuje da vrati Modre u ravnopravnu borbu za naslov.

Arminator, je li vrijeme da zabljesne i u jednom derbiju?

Linker
25. travanj 2024 15:23