Ante Cizmic / CROPIX
MODRI IZNIMNO MOTIVIRANI

DINAMOV AS UOČI DERBIJA OPLEO PO HAJDUKOVCU ZBOG PROVOKACIJA IZ SPLITA 'To je prepotentno, glupo! Bezveze je da se pravi važan...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. svibanj 2019. 21:01

Gužva je bila u subotu u centru Zagreba, mnogo događanja, puni kafići, brojni turisti. I isto takav red na ulazu u Dinamov fan shop nadomak glavnog Trga. Nedavno je otvoren, čujemo da je vrlo dobro 'krenuo', kao dokaz da ga je Dinamo odavno trebao imati na top lokaciji. Dodatno se zagužvalo kada su stigli neki Dinamovi igrači i trener Nenad Bjelica, najavili s toga mjesta maksimirski derbi. Navijači su ih 'zarobili', tražili autograme i selfieje, moramo priznati da je od svih njih Bjelica bio najtraženiji i najdulje je ispunjavao navijačke želje.

Došao je, eto, i zadnji dvoboj ove veličanstvene Dinamove sezone, jasno da u modrim redovima pozivaju navijače da u velikom broju dođu na derbi, da zajedno s njima proslave naslov prvaka i europsko proljeće. Izostao je Kup, poraz od Rijeke još peče, ali Dinamovi igrači sa subotom se okreću novim izazovima.

- Nije da nismo bili motivirani protiv Rijeke, ali nedostajao je zadnji korak na otvaranju igre, falila je ideja. Trebali smo stvarati puno više dobrih situacija, žao mi je da nam je šef to morao stalno govoriti. Golovi su pali bezveze, ali odlučili smo preokrenuti utakmicu, sve je u nastavku bilo kako treba, ali taj penal je prelomio utakmicu. Oni su uradili što mogu, zatvorili su se, nemam ja problema, ako je to bila njihova taktika, neka je - priča jedan od najsrčanijih dinamovaca, Emir Dilaver.

Rijeku su samo jednom Modri uspjeli pobijediti ove sezone.

- Bit će to još dosta prilika za napraviti rezultat iduće sezone, ne mislim samo na Rijeku i na Superkup. Ne gledamo samo Rijeku, imamo svoje ciljeve i ambicije, bitno je što mi napravimo za klub, važni su i naši rezultati u Europi, ne samo u Hrvatskoj.

Znači li to da Dilaver sigurno ostaje u Dinamu?

- Ostajem, definitivno!

Dobro, prije ambicija za iduću sezonu, ostao je još derbi. Jesu li Dinamovi igrači motivirani za tu utakmicu, što se ono kaže, napaljeni?

- Napaljeni smo, ja jesam. Želim završiti sezonu s pobjedom pred našim navijačima, da možemo to onda i proslaviti. Sve ljepše izgleda s pobjedom na kraju u derbiju.

Pitali smo ga kako su u Dinamovoj svlačionici doživjeli te provokacije iz Splita, primjerice Stanka Jurića u ulozi navijačkog vođe dok se ori 'Purgera i Riječana i šakama i nogama'?

- To je prepotentno, glupo i za njegove kolege. Bezveze je da se pravi važan pred navijačima na takav način. Shvaćam ja da je mlad, da je još u procesu sazrijevanja, može on napraviti karijeru. Ali kad netko to vidi... Ma, to vrijeđa i ljude u njegovoj okolini - ne bježi od teme Dilaver te dodaje:

- Pamti se sve, arhivira, naravno da smo motivirani, nabrijani na ovu utakmicu.

Ne tako otvoreno, ali jednako odlučno, govori i Dino Perić. Iza njega je također odlična sezona, godina u kojoj je od otpisanoga postao jedan od igrača s najviše minutaže u HNL-u, zaslužio je komplimente.

- Normalno da smo motivirani, da nas pale te njihove provokacije. To nas dodatno diže da im na terenu pokažemo tko je gazda.

Znači, iako je utakmica slavljenička i na neki način revijalna, Dinamo joj neće pristupiti na takav način?

- Nema slađeg kraja sezone od derbija s Hajdukom. Nema rezultatskog imperativa, ali i da je prijateljska utakmica htjeli bismo pobijediti. Svi se radujemo susretu, želimo tu pobjedu.

Hoćemo li napokon u derbiju vidjeti i Lovru Majera? Zanimljivo, još nije debitirao u najvećoj utakmici HNL-a, zar će proći čitava sezona da Dinamova 'desetka' ne nastupi u takvom dvoboju?

- Bio sam dosad samo na klupi. I to na Poljudu - reći će nam Majer, koji još nije znao hoće li ga Bjelica poslati u vatru od prve minute. No, on se time ne zamara, svjestan je da je iza njega teška sezona.

- Bilo je teško zbog svih tih ozljeda, ali sad sam sretan i spreman i veselim se novim izazovima. Vjerujem kako će iduća godina biti meni osobno uspješnija, iako je klupski ona bila fantastična. Žao nam je što nismo osvojili Kup, ali zato jedva čekamo derbi. Ući ćemo u taj dvoboj kao u svaku utakmicu, idemo po pobjedu sa stilom, da sa stilom i završimo ovu veliku sezonu. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju, zaslužili smo podršku za sve što smo dosad napravili - kazao je LM 10.

Još jedan koji nije imao tako bajnu sezonu, koga su zakočile ozljede jest Mario Gavranović. No, Hajduk mu je uvijek ležao, volio je Gavranović Bijelima zabiti kad god je mogao.

- Ne zanima nas što njima trebaju bodovi, želimo dobro završiti sezonu, odigrati još jednu pravu utakmicu i na odmor otići pobjednički - kazao je Gavranović koji ipak neće s reprezentacijom na finale Lige nacija, što znači da će na pripreme sigurno doći odmorniji.

- Želimo biti i bolji u idućoj sezoni, ući ćemo s istim ciljevima, ali s namjerom da budemo još uspješniji. Žao mi je što nismo osvojili Kup, nismo uspjeli pobijediti, popravit ćemo to iduće sezone.

Hoće li on, dakle, sezonu završiti još jednim golom protiv najvećeg rivala?

- Ako ću igrati, sigurno ću pokušati pomoći momčadi da pobijedimo Hajduk, nitko sretniji od mene.

Hajduk jedini Modrima nije zabio gol ove sezone, nadaju se dinamovci da će tako i ostati. S time da oni zabiju poneki...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 16:15