Damir Krajac / CROPIX
VAŽNO PITANJE

DINAMOV DVOJAC S VELIKIM UPITNIKOM IZNAD GLAVE OTIŠAO NA ZIMSKI ODMOR 'Još uvijek ne znamo hoćemo li ostati na Maksimiru ili ne'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. prosinac 2017. 23:26

Ovo je priča o dvojici igrača koja bi u zimskom prijelaznom roku mogla napustiti Dinamo. Vjerojatno pretpostavljate, riječ je o Angelu Henriquezu i Anti Ćoriću. Obojica su igrala u posljednjoj Dinamovoj utakmici polusezone, Čileanac je svojim pogotkom odlučio utakmicu. Jučer je već otputovao u Čile na odmor, a prije nego što će se ukrcati u zrakoplov, postavili smo mu jasno pitanje: ostaje li u Dinamu ili odlazi u meksički Atlas?

- Ne znam!

Naravno da je drugo pitanje bilo kako je moguće da ne zna kad izvori u klubu kažu da se s Meksikancima pregovara o njegovu transferu.

- Jednostavno - ne znam. Imam podršku trenera i suigrača u Dinamu, moram razgovarati sa svojom obitelji. Nemam zašto tajiti odlazim li ili ne, da znam, sad bih vam kazao. Polusezona je gotova, pa nema potrebe tajiti - kaže Henriquez.

Idemo onda ovako: želite li ostati u Dinamu ili otići?

- Osjećaji su pomiješani. Ako bih ostao u Dinamu, morao bih vidjeti kakva je situacija. Rekao sam vam da imam podršku trenera, ali bih ipak želio podrobnije znati kakvi su njegovi planovi, kakvi su klupski planovi. O tome ćemo razgovarati kasnije, nije problem što ću biti u Čileu.

Jeste li otvoreno razgovarali s trenerom Cvitanovićem?

- Jesam, ali trebali bismo opet. Ne mogu vam sada kazati o čemu smo točno razgovarali, ipak su u pitanju privatne stvari.

Krivulja gore-dolje

Kako ste tajnoviti...

- Gledajte, zadovoljan sam kako sam odigrao neke posljednje utakmice ove sezone, trener je kazao da je i on zadovoljan. Ali stvarno, znam da vas to zanima, ne mogu sada kazati ništa konkretno o tome ostajem li ili odlazim. Zaista moram obaviti sve razgovore s klubom. Nisam siguran što bih trebao odlučiti, to je, zapravo, jedina istina. Potpuna istina.

Zagreb, 291117.
Stadion Maksimir.
Hrvatski nogometni kup, 1/4 finala, utakmica GNK Dinamo - Istra 1961 S.D.D.
Na fotografiji:  Angelo Henriquez slavlje.
Foto: Damir Krajac / Hanza Media
Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
Henriquez

Razmišljate li možda o odlasku zbog dolaska Marija Gavranovića?

- To je odluka kluba, to nije na meni. Vidite, početak ove sezone nije bio onakav kakav sam zamišljao. Govorim o sebi. Dinamo je odlično igrao u hrvatskom prvenstvu, sve je bilo dobro osim onih utakmica sa Skënderbeuom. Međutim, ponavljam, rastao sam što se polusezona približavala kraju. Ovog trenutka smatram da sam u dobroj formi, ali je polusezona završila. Došao sam u pravu formu baš prije praznika, hahaha...

Dobro, ako vas više ne vidimo u Dinamu, možete li nam kazati kako ste vidjeli svoj kompletni boravak u klubu?

- Moja je krivulja u Dinamu išla gore-dolje. Prva je sezona za mene bila sjajna, sve mi je išlo od noge. Sljedeće sezone, nažalost, nisu bile takve. Bio sam frustriran zbog toga, bilo je ozljeda, a pred kraj ove polusezone opet je bilo dobro. Sada sam na tragu forme iz prve sezone.

Nije sve na meni

Pa onda nemojte otići u Meksiko...

- Nije sve na meni.

Onda je pokazao avionsku kartu.

- Vidite, imam povratnu kartu, nije u jednom smjeru! Dakle, nemojmo zaključivati ništa, možda se opet vidimo 4. siječnja - zaključio je Henriquez i otputovao u Čile.

Ante Ćorić je pak još u Zagrebu. Protiv Cibalije je bio starter, igrao je na lijevoj strani.

- Ne bih želio komentirati poziciju na kojoj sam igrao, ali mi je drago što sam igrao od starta. Utakmica je bila teška, nismo odmah zabili, pa smo se mučili, ali smo izborili tri boda.

Kakva je situacija s vama, ostajete li ili odlazite? O tome se već raspravlja mjesecima...

- Ne znam, teško je sve to... Nisam puno igrao, bio sam dosta ozlijeđen. Ja sam Dinamov igrač i dalje se vidim kao igrač ovog kluba. Vidjet ćemo, mislim da je to najbolje što mogu reći u ovom trenutku.

Zagreb, 210717.
Stadion Maksimir.
Hrvatski telekom Prva liga, drugo kolo, GNK Dinamo i HNK Cibalia.
Na fotografiji: Ante Coric.
Foto: Srdjan Vrancic / Hanza Media
Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
Ante Ćorić

Imate li kakvih ponuda?

- Imam ponuda, ali znam da još nisu stigle u klub. Možda bi neki ljudi stigli na razgovor, ali treba se znati koliko klub traži za mene. Ne znam previše o tome, na tome radi moj tata Miljenko.

Dakle, sve je neizvjesno. Ipak, da pitamo, dolazite li na pripreme koje počinju 4. siječnja iduće godine?

- Kako sada stvari stoje, mislim da dolazim!

Mislite li da biste uspjeli u inozemstvu da sada odete iz Dinama?

- Ne znam... Ne bih htio govoriti o tome. Ako ostanem u Dinamu, prvo si moram raščistiti glavu. Od svega, baš od svega. Još ne znam kamo ću na odmor, bit će to negdje izvan Hrvatske, ali stvarno ne znam gdje. Ali kažem, zasad se vidim samo u Dinamu.

Kad biste podvukli crtu, kako biste ocijenili ovu svoju polusezonu?

- Kako bih je mogao ocijeniti? Igrao sam malo utakmica, niti jednu cijelu. Dosta je toga bilo i do mene, bio sam ozlijeđen... Je, i ja sam dosta kriv za svoju malu minutažu! Ako ostanem u Dinamu, daj Bože da sljedeće sezone bude što manje ozljeda i da što više igram - zaključio je Ćorić.

Eto, toliko od Henriqueza i Ćorića. Ni jedan ni drugi ne znaju hoće li ostati u Dinamu, s velikim upitnikom iznad glave otišli su na zimski odmor. Nama se čini da će obojica prije otići nego što će ostati, no možda i griješimo. Prijelazni rok još nije počeo, a znate kako to ide kad su transferi u pitanju; ono što se danas čini izglednim sutra više nije, i obratno. Nema potrebe za spekulacijama, vrijeme koje stiže ponudit će odgovore. I to vrlo brzo.

Linker
20. travanj 2024 11:11