Cropix
NE, HVALA

Dinamov Jozo je već danas mogao postati milijunaš: Mamić odbio ponudu godine!

Jaka delegacija Celtica bila je u ponedjeljak u Maksimiru na pregovorima u kojima su nudili pet milijuna odmah, bonuse za nastupe i veliki postotak od idućeg transfera.
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 17. kolovoz 2015. 21:51

Mogao je Jozo Šimunović u ponedjeljak, u svojoj 21. godini postati milijunaš, ali kadrovska politika Maksimirske 128 zahvalila se u ponedjeljak poslijepodne na ponudi Celtica vrijednoj desetak milijuna eura koliko je klub iz Glasgowa bio spreman investirati u mladog stopera.

Uzalud je u ponedjeljak ujutro na Pleso privatnim avionom sletio Peter T. Lawwell, izvršni direktor Celtica koji je predvodio delegaciju spremnu za pregovore, a koja je bila uvjerena da je njihova ponuda toliko dobra da će sigurno imati imati putnika više na povratku u Glasgow.

Zdravko Mamić saslušao je ponudu Celtica i nakon kraćeg razmišljanja zahvalio se gostima. A ponuda, saznajemo, bila je iz reda onih koje se ne odbijaju tako lako. Celtic je za još neafirmiranog stopera ponudio 5 milijuna eura u gotovini, određene bonuse vezane uz broj nastupa te veliki postotak od idućeg transfera. Naši izvori uvjeravaju nas kako bi u konačnici transfer lako premašio cifru od deset milijuna eura.

O zanimanju Celtica pisali smo prije nekoliko dana. Naime, prvak Škotske u Jozi Šimunoviću pronašao je idealnu zamjenu za Virgila van Dijka, Nizozemca koji bi ovih dana trebao napustiti Glasgow te karijeru nastaviti u engleskoj Premier ligi. No, sada će se društvo iz Škotske morati okrenuti drugim alternativama...

Možda se čini da je odbijenica pomalo čudna odluka jer Dinamo ne oskudijeva s rješenjima na stoperskim pozicijama. Schildenfeld je ovih dana počeo trčati i kroz dva tjedna očekuje se da će konkurirati za utakmice. Tu je Argentinac Sigali koji je najbolji dio uže obrane Dinama u ovoj sezoni. Taravel može pomoći dok je mladi Filip Benković iznenadio sve u klubu brzinom svoje adaptacije na seniorski nogomet. Evidentno je da Dinamo može i bez Joze Šimunovića, ali očito u klubu imaju veliko povjerenje u njegove mogućnosti.

I dok službeni Maksimir šuti, onaj neslužbeni sugerira kako Zoran Mamić vjeruje u talent Šimunovića za kojeg smatra da će se sigurno razviti u kvalitetnog braniča koji će vrlo brzo pokucati na vrata reprezentacije, a time će spektar transfera biti puno veći.

Linker
23. travanj 2024 04:01