Damir Krajac / CROPIX CROPIX
PROMAŠIO PENAL

DINAMOV NAPADAČ U KRIZI, OVE POLUSEZONE JOŠ NE ZNA ZA GOL 'Ne ide mi, ali doći će sve na svoje, znam što moram raditi da bih se nametnuo za Euro!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. veljača 2020. 23:15

I kad nije pravi, kad mu ne ide, Mislavu Oršiću malo toga se može zamjeriti u pristupu, u načinu igre. Nije to na proljeće “onaj” ubojiti Oršić od jeseni, ali i protiv Intera pokazao je svoju ćud. Bio je prisutan i na krilu i u sredini, proigravao je suigrače, pokušavao, želio svim srcem zabiti i gol. No, nije uspio niti s bijele točke, pucao je visoko preko gola, ostao je na onih 11 zgoditaka iz prvog dijela HNL-a. Ispada da su Dinamovi hrvatski reprezentativci ovog proljeća u “defenzivi”, Perić se ozlijedio, Petković protiv Intera završio i na klupi, a Livaković i Oršić bili su Dinamovi “tragičari”. Livaković je primio kiks-gol, nije bio njegov dan, a Oršić, dakle, promašio kazneni udarac.

- To mi je drugi penal koji sam promašio u karijeri. Prvi je bio u Ulsanu, u Ligi prvaka, tada mi je golman obranio, sad je otišla preko gola - pričao nam je Oršić poslije utakmice, ipak zadovoljan partijom koju su pružili on i suigrači protiv Intera.

- Mislim da je bila dobra utakmica, imali smo dobru energiju, primili smo nesretni gol, ali vratili smo se u utakmicu, to je bitno.

Vratimo se njemu, ne ide mu na proljeće, gdje je zapelo, nikako da poboljša svoju zbirku golova.

Na fotografiji: Ivo Pinto, Lovro Majer, Mislav Oršić, Mario Šitum
Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
Na fotografiji: Ivo Pinto, Lovro Majer, Mislav Oršić, Mario Šitum

- Ne ide mi, mučim se s golovima ove polusezone. Međutim, doći će sve na svoje, trebam samo raditi na treninzima kao i dosad, a onda će se na utakmici vratiti. Nema drugog recepta, samo kao i dosad ozbiljan i težak rad, ne sumnjam da će golovi doći.

Kreće njegov boj

No, dok su Livaković i Petković, kad već govorimo o Dinamovim reprezentativcima, u ovom trenutku neupitni za odlazak na Euro, čak i kad prime poneki smiješan gol ili nisu u pravoj formi, Oršić je jedan od onih, koji se tek trebaju izboriti za izbornikovu naklonost. Jesenas je debitirao, dobio je poziv, jer ga jednostavno nije mogao ne dobiti kako je igrao, zabijao i probijao. Bila je to jesen iz njegovih snova, zabio je za Dinamo ukupno 19 golova, tri Atalanti u Zagrebu, ukupno četiri u Ligi prvaka, briljirao na Rujevici, u mnogim utakmicama, ukupno gledajući bio vjerojatno i najbolji Dinamov igrač prvog dijela sezone. No, svjestan je i sam da do Eura može samo ako tako nastavi.

- U ovome trenutku ne razmišljam o tome, no znam da moram dobro igrati u Dinamu da bih se nametnuo. Zato i kažem, radit ću na treninzima svaki dan maksimalno, rezultat će doći, u to ne sumnjam.

Zagreb, 230220.
Maksimir.
Utakmica 1. HNL izmedju Dinama i Inter Zapresica.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

Na krilima su konkurenti, između ostalih, Rebić i Brekalo, tu je i Perišić koji je trenutno ozlijeđen, nema opuštanja, mora što prije ući u formu.

- Logično je da je takva konkurencija, Hrvatska ima velike igrače, koji su bili drugi na Svjetskom prvenstvu, svi igraju u velikim klubovima i podrazumijeva se da im ide dobro i da zabijaju.

Dobro, a je li ova pobjeda protiv Intera početak Dinamove pobjedničke serije, konačan izlazak iz te mini krize, lošeg starta proljetnog nastavka sezone?

- Svi se nadamo da jest. Radili smo naporno zadnjih tjedan dana, možda i najnapornije dosad, moramo tako nastaviti i vjerujemo svi zajedno da ćemo se vratiti najboljim izdanjima.

Dinamu slijede dva derbija, prvo protiv Rijeke u Maksimiru pa onda i onaj na Poljudu.

- Da, to su dvije najveće utakmice u HNL-u, morat ćemo se dobro pripremiti, biti na 100 posto, jedino tako možemo uzeti svih šest bodova. Vjerujem da će tako i biti.

A nam se čini da Oršić neće zakazati ni na proljeće. Imao je na zimu ponudu iz Engleske, trebao je otići u Bilićev WBA, nije se ostvarilo, no nije Oršić od onih tipova koji će zbog toga potonuti i “zabušavati”. Njemu je Dinamo ostvarenje sna, baš uvijek daje maksimum, to stvarno nije upitno, a kao što je i u najavi utakmice kazao trener Bjelica to što jednu ili dvije utakmice nije u pravoj formi, ne može promijeniti njegov status u Dinamu. No, sad počinje i njegov boj za mjesto na Euru, Rijeka i Hajduk, prave utakmice, prilika su mu da prekine golgeterski post.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 05:13