Boris Kovacev / CROPIX
NIKAD U BUNAR

DINAMOV NOVI ADUT OPET PODSJETIO NA BECKHAMA, OVE SEZONE NIJEDNOM NIJE ZAKAZAO Kad on ubacuje u šesnaesterac, to je ili gol, ili dobra prilika

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2018. 17:00

Taj momak vrijedno ispunjava rubriku “asistencije”, u Puli je dodao još jednu. Gotovo i dvije, jer Gavranović je zabio za 1:2 nakon njegova udarca, pritom se lopta odbila od Istrina braniča pa službeno to nije asistencija. Govorimo o Damianu Kadzioru, Poljaku koji došao u sjeni ostalih ljetnih pojačanja, onda bio i ozlijeđen, nitko nije imao predodžbu što on može donijeti.

Nikad u bunar

A može, stvarno može, komotno se može reći da još nijednom nije zakazao. Ušao s klupe ili igrao od prve minute, Kadzior uvijek nešto napravi. I u Puli je ušao kod 1:1, umjesto Hajrovića i bogato sudjelovao u preokretu. Prvo ta nova Bulina akcija, Oršićevo dodavanje, koje je on uputio prema golu, a Gavranović potom zabio, a onda i još jedan beckhamovski centaršut na glavu Arijana Ademija. Lijevom nogom, naravno.

Možda pretjerano zvuče te usporedbe s Beckhamom, David je ipak bio svjetska megazvijezda, više je to nogometna metafora, ali doista, kad vidimo učinkovitost tog centaršuta prvo se sjetimo baš Beckhama. Sedam sjajnih asistencija, a gotovo iz svakog ubačaja nešto nikne. Ili gol, ili dobra prilika. Nikad to nije ubačaj u bunar.

No, ono što Kadzioru još nedostaje, a vjerojatno to i njega golica, jest učinak u jednom europskom dvoboju. Tu nema ni asistenciju ni pogodak, odigrao je dosad u Europi samo 36 minuta u četiri utakmice. Prva je opcija Izet Hajrović, koji i zabija i dodaje, kojega Europa očito posebno motivira. Podijelili su se, Hajrović za Europu, Kadzior za HNL, no, možda je došlo vrijeme za neki Kadziorov beckhamovski ubačaj i u Trnavi. Može i kad uđe s klupe, recimo, kao u Puli.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 14:50