CROPIX
IZA MAKSIMIRSKIH ZIDOVA

DINAMOV TRENER UDARIO ŠAKOM O STOL I PRELOMIO! Velike zvijezde lete iz momčadi! Traže se 'hrabra srca' i spremaju bitne promjene

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. travanj 2017. 09:59

Mirni čovjek Ivajlo Petev odlučio je lupiti šakom o stol i kazati - dosta! Ili u prijevodu “nećete me više....”. Znate otprilike što... Neki igrači će platiti za Dinamovo posrtanje i gubitak prvenstva. Uostalom, pogledajte što je kazao u razgovoru na ovoj istoj strani: “Od danas pa do kraja igrat će samo oni koji žele, koji se bore!”

Petev nije želio govoriti o tome tko će biti preseljen na klupu, ali iza debelih maksimirskih zidova uvijek se nešto može načuti. Pa smo tako načuli, jer o tome se jučer šaptalo, da iz momčadi ispadaju Sammir i Ćorić! Preseljenje tog dvojca na klupu prvi je potez Ivajla Peteva u svrhu podizanja borbenog morala momčadi!

Nismo bili na treninzima jer su zatvoreni, tako da ne možemo komentirati, ali očito Petev drži da u njegovoj viziji hrabrog, kuražnog, agresivnog i borbenog Dinama za njih dva mjesta nema. Sammir i Ćorić jesu fantazisti, ali Petev od danas traži “hrabra srca”, a po njemu oni to očito nisu.

Neke informacije govore da će na Sammirovu mjestu u središnjici vezne linije zaigrati Amer Gojak, “borbeni Bosanac”, a na mjestu Ante Ćorića na lijevoj strani, priliku dobiva “borbeni Katalonac” Dani Olmo, koji je pokrenuo igru Dinama u Koprivnici u drugom poluvremenu. Ulazi još jedan od onih u koje Petev ima povjerenja kad se radi o želji i htijenju, “borbeni Slovenac” Petar Stojanović.

Koprivnica, 25047.
Gradski stadion Koprivnica.
Utakmica 30. kola MAXtv Prve hrvatske nogometne lige,
NK Slaven Belupo - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Ivaylo Petev.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Sve se plaća

Kao što vidite, Petev je odlučio svima, igračima, ali i klupskoj vrhušci pokazati da “ima muda”, te da ga više ništa ne zanima, nikakvi kompromisi, strategije i vizije. Sad će onako skroz po svome, kako misli da treba i da je najbolje. Malo je zakasnio, zar ne? Ali svaka škola se plaća...

Po onome što saznajemo u udarnom sastavu nema ni Guilhermea, Petev mu ne namjerava “do vijeka” nuditi priliku za adaptaciju. Marcos je imao prilika, brz je, ali nekako smo zaboravili kojeg je to posljednjeg beka predriblao...

Gledali smo Peteva onaj 21 dan turskih priprema. Čovjek se zaista trudio, radio, analizirao, dao je sve od sebe, o tome smo uostalom pisali. To je vidjela i vrhuška kluba, zato mu je i dala novi ugovor do 2020. godine. Nakon toga je zapelo, debelo zapelo. U Dinamu i ne samo u Dinamu, uvijek su u takvim situacijama stradavali treneri, to je put logike, ne možeš zamijeniti igrače, lakše je šefa struke. Konačno, trener uvijek odgovara.

Petev nije uspio, izgubio je prvenstvo, ali u konačnici, prije izvjesnog ljetnog odlaska, želi svima u Maksimiru pokazati kako bi Dinamo u budućnosti možda trebao i morao izgledati. Možda će to u konačnici biti njegova najveća ostavština, za koju će dobiti pljesak i zasluge kad više neće biti u plavom domu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:21