MATEO KOVAČIĆ

Dinamov wunderkind počinje trenirati kod Vahe: 'Plaši me nadimak Hrvatski Messi'

Nema se što čekati, tako sjajan mladi igrač mora odmah trenirati s prvom momčadi - kazao je Vaha. Kovačića su svojedobno tražili Inter, Ajax i Stuttgart, Bayern i Juventus
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. listopad 2010. 13:07

Današnji će dan biti zapamćen u Dinamu. Na treningu seniorske momčadi Dinama prvi put će se pojaviti Mateo Kovačić (16), dječak koji još igra za kadete! Kovačića neki zovu 'hrvatski Messi’, jedan je od najboljih nogometaša Europe svoga godišta. To su epiteti koji prate mladića koji će danas prvi put trenirati kod velikog trenera Vahida Halilhodžića.

- Nema se što čekati, tako sjajan mladi igrač mora odmah trenirati s prvom momčadi - kazao je Vaha.

Tako to rade pravi treneri. Većina ostalih bi vjerojatno govorila: “neka, ima vremena, dječak je još mlad...” Halilhodžić ne misli tako. Kvaliteta i vrijednost moraju se odmah ispoljiti, što prije Kovačić mora učiti i upijati savjete stručnjaka kao što je Halilhodžić, ulaziti u duele s Bišćanom, Tonelom, Sammirom, Cufreom...

- Mateo Kovačić spada među nekoliko najboljih i najkompletnijih igrača Europe svoga godišta. Obiilježit će hrvatski nogomet već za nekoliko godina. Ali tek sad mu slijedi krvav i težak rad, ne očekuju ga med i mlijeko - kazao je direktor nogometne škole Modrih Romeo Jozak.

Kovačića su svojedobno tražili Inter, Ajax i Stuttgart, pratili su ga Bayern i Juventus. Ali se obitelj Kovačić odličila za Dinamo. 'Mali’ će još tri tjedna igrati za kadete, a od 15. studenoga igrat će juniorske utakmice. Sve do onog trenutka kad Halilhodžić odluči da ga više neće vraćati na oglede juniorskog uzrasta.

- Današnji dan za mene donosi veliko uzbuđenje! Trenirat ću sa Sammirom, Rukavinom, Bišćanom i svim ostalim dečkima iz prve momčadi... Oduševljen sam. Za mene je Dinamov dres svetinja, a odjenuti onaj prve momčadi pa makar na treningu je ostvarenje mog sna - kazao nam je Mateo, ali i odmah pokazao kako je pametan dječak koji čvrsto stoji na zemlji.

- Znam da sad ispred mene stoji rad, naporan rad, najteži dio karijere. Želim raditi, trenirati, upijati svaki savjet, truditi se do maksimuma. Imam veliku sreću što ću moći raditi s tako velikim trenerom kakav je Vahid Halilhodžić.

Zovu ga 'hrvatski Messi’, kako gleda na taj prekrasni epitet?

- Malo me plaši kad me zovu 'hrvatski Messi’. Ja još nisam niti desetina velikog majstora Messija. Skroman sam mladić i nije mi simpatično kad me uspoređuju s takvim igračem. Znam tko sam i gdje sam, koliko me rada i truda čeka u budućnosti.

Zanimljivo, Messi i nije uzor Dinamova 'wunderkinda’.

- Moji uzori su Iniesta i Fabregas!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 20:46