Foto: Damir Krajac / CROPIX
U ŽIVOTNOJ FORMI

DINAMOVA SENZACIJA TEK JE DOŠLA MEĐU VATRENE, A VEĆ JE IZJEDNAČILA REKORD ĆIRINE IKONE Pogledajte kako je čudesni Oršić ponovio taj podvig

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2019. 13:29

Nogometaši Dinama vratili su se na vrh ljestvice hrvatskog nogometnog prvenstva nakon prve utakmice 12. kola.

Junak Dinamove 4:2 pobjede protiv Gorice bio je bez ikakve sumnje Mislav Oršić koji je zabio hat-trick. Mrežu domaćina gađao je u 25., 49. i 62'. minuti, a trener Nenad Bjelica povukao ga je iz igre u 66.

Oršić je tako stigao do drugog ovosezonskog hat-tricka nakon onog protiv Atalante u Ligi prvaka. Ujedno je Oršić postao prvi igrač Dinama poslije Gorana Vlaovića iz sezone 1993/1994. koji je postigao tri gola u jednoj prvenstvenoj i europskoj utakmici.

Impresivan podatak i nova sjajna partija za 26-godišnjeg Zagrepčanina koji se ove sezone prometnuo u nositelja igre Modrih i nametnuo se hrvatskom izborniku Zlatku Daliću.

Trener Bjelica nada se da će Oršić s ovakvim igrama nastaviti i protiv Šahtara sljedećeg utorka, ostalom, kao i svi navijači Modrih.

"Bila je za sve nas ovo bitna pobjeda za samopouzdanje i sve što nas očekuje. Europa nam je sada ove jeseni priritet i nadam se tamo da ćemo tamo dobro odigrati", rekao je Oršić.

Onda je rekao koju riječ više o susretu.

Malo smo promijenili formaciju, na početku se nismo najbolje snašli, ali kad smo uhvatili konce bilo je lakše. Bilo je i dosta golova, zabili smo četiri. Bilo je dobro, trener izvadio, nisam bio sedam dana u ritmu utakmice, nisam se ozlijedio, to je najvažnije."

Nakon gola za 4:1 jedan je gledatelj s tribine viknuo: 'Vadi ga van, treba nam za Šahtar'.

"Je, tko je i bilo, trener me izvadio van. Nisam tjedan dana bio u ritmu utakmice i ovo mi je bilo taman da se previše ne umorim i ne ozlijedim", objasnio je Oršić.

Linker
16. travanj 2024 21:05