Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ISTRA JE APSOLVIRANA

DINAMOVAC 'ČASTIO' DINAMO NA MAKSIMIRU, PA PRIZNAO 'Na kraju sam ispao tragičar, moja pogreška nas je koštala'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. rujan 2019. 22:56

Nakon maksimirske utakmice na licima igrača Istre, koji su prije od dinamovaca izlazili iz svlačionice, moglo se razaznati zadovoljstvo, ali i tuga. Znali su Puljani da su mogli puno bolje proći u Maksimiru da nisu na koncu trebali izgubiti. Međutim, s druge strane bili su zadovoljni jer su se predstavili u jako dobrom svijetlu, pogotovo u prvom poluvremenu. Mario Čuže, igrač Dinama, na posudbi u Istri bio je tragičar utakmice, zbog njega, odnosno njegove pogreške Puljani su doživjeli poraz.

- Na kraju sam ispao tragičar, jedna moja greška koštala nas je utakmice. Nažalost, zbog toga smo izgubili. Ali, imali smo svoji prilika koje nismo uspjeli iskoristili. Dinamo je nakon moje greške priliku iskoristi i eto, uspio pobijediti. Također, na samom startu utakmice imali smo nekih situacija dva na jedan, nismo uspjeli zabiti, to nam se na kraju vratilo u obliku poraza - kazao je Čuže.

Trener Nenad Bjelica bio je svjestan trenutka i slabijeg izdanja svoje momčadi.

"Čestitam svojoj ekipi na zasluženoj pobjedi. Iako smo imali boljih i lošijih faza tijekom utakmice, najvažnija su tri boda i povratak na čelo tablice. Nakon reprezentativnih obveza na teren sam poslao ekipu za koju sam mislio da je fizički i psihički u najboljem stanju. Dani je došao prekjučer, Ademi u srijedu, Gojak u utorak. Potrebno je naglasiti kako su utakmice poslije reprezentativne pauze izrazito teške. Istra je bila jako organizirana, dobro se branila i imala je izgledne kontre u prvom poluvremenu, izjavio je Bjelica te dodao: - U srijedu će na Maksimiru biti utakmica kakve nije bilo već tri godine i logično je da su igrači mislima u prvom kolu Lige prvaka i da razmišljaju o Atalanti. Ljudski je da dečki danas nisu imali maksimalan fokus na ovu utakmicu. Moro je malo ozlijedio zglob, ali mislim da će biti na raspolaganju momčadi u srijedu."

Bruno Petković potpisao je jučer novi četverogodišnji ugovor s aktualnim hrvatskim prvakom, a Nenad Bjelica nije krio oduševljenje takvim potezom.

"Drago mi je što će Bruno ostati u Dinamu, on je to i zaslužio sa svojim igrama. Dinamo svojim igračima omogućuje kvalitetan život, kako sportski tako i financijski. Sretni smo zbog Brune, a na njemu je samo da nastavi kvalitetno igrati i trenirati."

Trener Modrih najavio je drugačiju utakmicu u srijedu.

Počeli smo analizirati Atalantu i njihovu igru u prva dva talijanska kola. Bili smo fokusirani na Istru, a od danas kreće veća priprema. Atalanta nema veze s utakmicom protiv Istre, oni su nekoliko razina više. Dinamo će istrčati u drugačijem sastavu i uvjeren sam da će to biti dobra utakmica.

"Čestitke Dinamu na zasluženoj pobjedi. Igrači su pokazali trud i zalaganje. Željeli smo održavati jedan egal i neizvjesnost, ali protiv Dinama, koji je jedna od najboljih hrvatskih momčadi to je jako teško. Imali smo svoje prilike i čestitam svojim nogometašima", kratko je komentirao trener Istre Ivan Prelec.

Amer Gojak, Dinamov veznjak koji u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, priznao je da se Dinamo podosta mučio.

- Jesmo, mučili smo se, ali na kraju je najbitnija pobjeda. Ona se piše, to su nova tri boda. Da, nadao sam se da će Čuže loptu uputiti baš u pravcu na kojem je mogu presjeći, tako sam mogao doći do nje i uposliti Gavranovića. Tako smo, eto, tom greškom Čužea uspjeli doći do pobjede, ali imali smo mi još prilika govorio je Amer Gojak.

Najbolji igrač Istre bio je vratar Josip Čondrić koji nam je kazao:

- Trudili smo se kao momčad, izgledali smo dobro, probali smo doći do nekog boda, Nažalost, nismo u tome uspjeli. Već u nekoliko kola mući nas ta konačna realizacija, to poentiranje. Lopta se odbije s crte, ili prođe pokraj gola, ili ne uspijemo zabiti iz neke dobre situacije. Trudit ćemo se u sljedećim kolima da to popravimo zaključio je Čondrić.

Junak Dinamove pobjede Mario Gavranović je rekao:

- Utakmica je bila malo teža za nas, ali što je to je, uzeli smo tri boda i to je najvažnije. Vratili smo se na prvu poziciju, tamo gdje i moramo biti. Ali najvažnije sada dolazi start u Ligi prvaka, moramo se pripremiti za tu utakmicu, Atalanta je jako ozbiljna momčad

Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 21:32