CROPIX, sn ilustracija
SPREMAN USKOČITI

DINAMOVAC KOJI BI MOGAO NAJVIŠE PROFITIRATI ODLASKOM OLMA IZ MAKSIMIRA 'Ako Dani ode bit ću spreman preuzeti njegovu ulogu'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 23. siječanj 2020. 12:38

Luka Ivanušec mogao bi najviše profitirati od odlaska Danija Olma. Prema postavama koje trener slaže na pripremama u Rovinju, 21-godišnjak iz Ljubešćice prvi je izbor za lijevog unutarnjeg veznog u 4-3-3 (4-1-4-1) formaciji “modrih”, što je zadnje dvije sezone pod Nenadom Bjelicom igrao baš Olmo. Lovro Majer, pak, kao ljevak, opcija je za desnog veznog.

Ovo su Ivanušecove prve pripreme s Dinamom, koji ga je prošlog kolovoza kupio od Lokomotive za tri milijuna eura. Nakon one nes(p)retne utakmice sa Šahtarom kad je bio nesuđeni junak rekao je da se još mora opustiti da bi u plavom dresu mogao pokazati sve što zna i može... Dakle?

- Osjećam po sebi da sam sada puno opušteniji. Pet mjeseci je prošlo otkako sam došao, upoznao sam momčad, ne osjećam se više kao novi igrač i moram samo početi hvatati automatizme, a samim time i postati opušteniji u igri.

Konkurencija u veznom redu je velika i bez Olma: trenutačno mu je izravni konkurent Ćuže, a od juniora je tu Krizmanić te Mišković iz B-momčadi. Dakako, lijevog veznog u 4-3-3 mogu igrati i Gojak i Đira...

- Sigurno je da nas ima puno. Svi smo kvalitetni, i mladi koji su došli pokazali su da su zasluženo ovdje, to može rezultirati samo dobrim za svakog od nas i za klub.

Jesenas je Ivanušec skupio 15 nastupa u sva tri natjecanja, zabio tri gola uz dvije asistencije. Nije loše za prvu polusezonu u Dinamu.

- Da, nisam dugo tu, a nakupila se jedna fina brojka. Mogu reći da sam s većinom utakmica zadovoljan, poglavito s tom protiv Šahtara, kad sam zabio gol u Ligi prvaka, pa s Rijekom na Rujevici kad sam također zabio... Bilo je dobrih i loših stvari, no vjerujem da će u sljedećoj polusezoni biti puno bolje.

Bjelici se sviđa takav profil igrača, davao je Ivanušecu povjerenje. Na čemu je trener inzistirao, što ispravljao?

- Najviše me ispravlja da tražim loptu u međuprostoru, da trebam još malo poraditi na fazi defenzive, pokrivanje prostora i igrača popraviti. Nedostajalo mi je i utrčavanja u prazni prostor, na svemu tome radimo.

Za razliku od Lokomotive, gdje je proveo tri sezone, Dinamovi suparnici su zatvoreniji, samim time manje je prostora...

- Je, da. Osjeti se baš u tome kako suparnici igraju protiv vas ta razlika. Dinamo u HNL-u dominira, suparnici se onda zatvaraju i teže je pronaći prostor.

Ivanušec je svjestan da bi se Olmovim odlaskom otvorila borba za njegovo mjesto i ulogu u momčadi.

- Vidjet ćemo prvo što će biti s Danijem, puno se stvari treba poklopiti da bi se napravio neki posao oko transfera. Međutim, ako ode, mogu preuzeti njegovu ulogu.

Luka si nije zadao neki cilj tipa koliko golova i asistencija bi htio skupiti do kraja sezone.

- Nemam to u glavi, to sve dolazi s radom. Zasad mi statistika baš nije jaka, bilo bi bolje da imam više golova i asistencija, ali nemam neku zamišljenu kvotu. Ostala nam je samo domaća liga i Kup pa ćemo vidjeti, trener će sigurno gledati da svatko dobije svoju priliku, a moj je cilj raditi što bolje.

Za dva tjedna je četvrtfinale Kupa na Rujevici, Rijeci jedina prilika za trofej, obranu lanjskog osvojenog baš protiv Dinama.

- Ako smo na svom maksimumu bolji smo od svih u Hrvatskoj.

Linker
16. travanj 2024 12:33