GNK Dinamo: Facebook
LIDER U TURSKOJ

DINAMOVCI OTPUTOVALI NA PRIPREME ZA DRUGI DIO SEZONE Modre čeka pet prijateljskih utakmica, a ovo je pet pitanja na koje bismo mogli dobiti odgovore

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. siječanj 2018. 15:09

Nogometaši Dinama su danas u prijepodnevnim satima otputovali na drugi dio priprema u svoju tradicionalnu zimsku bazu, turski Belek.

Kao i lani, bit će smješteni u luksuznom resortu Regnum gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica.

Na ovom završnom dijelu pripremnog razdoblja trener Mario Cvitanović dobit će sve odgovore pred proljetni dio prvenstva u kojem je cilj sačuvati ili čak povećati bodovnu prednost, te superiorno uzeti novi naslov prvaka, nakon jednogodišnje stanke koju je iskoristila Rijeka.

Ovdje smo izdvojili pet bitnih stvari na koje bismo mogli dobiti odgovore ili barem obrise odgovora nakon turskih priprema. Posljednjeg dana priprema sjetit ćemo se ovog teksta pa napisati je li se to uistinu zbilo.

1. Hoće li momčad usvojiti automatizme i postatijoš više agresivna?

Jesenas su Modri igrali uglavnom kao i prethodnih godina, nije bilo nekih revolucionarnih promjena u igri kad se radi o automatizmu i agresivnosti. Međutim, momčad je bila dovoljno kompaktna kako bi nakon prvog dijela HNL-a postigla uspjeh. Uvijek je bilo dovoljno igrača blizu lopte kako bi suparnicima spriječili napadačku transformaciju, tako da praktički Cvitanovićeva momčad nije bila ozbiljnije ugrožena u našim prvenstvenim okvirima. U današnjoj raspodjeli snaga u hrvatskom nogometu neće biti ni na proljeće. Međutim, za nastupe u europskim natjecanjima te za ostvarenje kakvih-takvih rezultata morat će biti mnogo agresivnija, a naročito će morati usvojiti automatizme u igri, jer se protiv suparnika poput Odda ili Skënderbeua, koje su kvalitativno slabiji od Dinama, vidjelo da se ne nalaze rješenja kad su s druge strane momčadi disciplinirano posložene, da tada nema brzog protoka lopte, te da se često problemi pokušavaju riješiti nervozno, individualnim rješenjima. Cvitanović mora što prije pretvoriti Dinamo u europsku momčad.

2. Hoće li doći još neko igračko pojačanje?

U klubu još nema decidiranog odgovora na to pitanje. Ono što je sigurno, klub se neće razbacivati novcima kad se radi o dovođenju pojačanja, to je posve jasno. Ono što bi možda bilo potrebno jest ojačati poziciju desnog bočnog, jer s obzirom na činjenicu da je Matel dugo bio ozlijeđen, praktički ispada iz konkurencije za proljeće, ostalo se praktički samo na Petru Stojanoviću kao pravom desnom bočnom. Može tu poziciju pokriti Rahmani, ali bilo bi svrhovitije da se nabavi još jedan kvalitetni desni bočni. U klubu se šapće da bi se dovelo i jedno lijevo krilo. Vidjet ćemo hoće li netko stići u Belek.

3. Hoće li se Ante Ćorić vratiti na velika vrata?

O Anti Ćoriću svih ovih godina napisalo se toliko toga da bi se sve to moglo usporediti s Tolstojevim romanom “Rat i mir”. Ali baš kao i u tom romanu, sve je beskrajno isprepletanje događaja u kojem najviše štete trpi klub i sam Ćorić. Iako se špekuliralo da bi Ante ove zime mogao otići iz Maksimira, to se zasad nije dogodilo. Dinamo ga ne želi pustiti za mali novac, a s druge strane, tko će skupo platiti igrača koji je ove polusezone igrao na devet utakmica, ali ni jednu kompletnu!? Turske pripreme mogu biti prilika za Ćorića da se vrati na velika vrata, a s druge strane, one negativne, može ih skroz zalupiti.

4. Hoće li Gavranović zaista biti veliko Dinamovo pojačanje?

U to zapravo nitko ne sumnja, ali, naravno, kao i uvijek, teren će dati odgovor na to pitanje. Doveden je da igra i zabija. Želi sa švicarskom reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dakle, imat će ogroman motiv za dokazivanje u plavom dresu. Međutim, trener Cvitanović nije od onih trenera koji će favorizirati bilo koga, tako da će Gavranović morati biti bolji od Hodžića ako želi poziciju startera.

5. Hoće li u udarnih jedanaest biti Lešković ili Rrahmani?

Odlaskom Leonarda Sigalija, otvaraju se šanse za Leškovića i Rrahmanija. Naime, traži se stoper koji će igrati u paru s Filipom Benkovićem. Naravno, pod uvjetom da se Benković ne proda do kraja prijelaznog roka. Za sada se čini da neće, ali znate kako to ide kod odlaznih transfera, priča o ‘izuvanju iz cipela’ dobro je poznata. Naravno, ne treba nikako otpisati Perića, ali ipak se čini da su Lešković i Rrahmani u prednosti, te da će se taj dvojac boriti za naklonost trenera Cvitanovića.

Raspored Dinamovih utakmica u Turskoj


18. siječnja

Dinamo - Ordabasi (Kazahstan)

21. siječnja

Dinamo - Zorja (Ukrajina)

24. siječnja

Dinamo - Šahtar (Ukrajina)

27. siječnja

Dinamo - SonderjyskE (Danska)

30. siječnja

Dinamo - Škendija (Makedonija)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:16