Matija Djanjesic / CROPIX
UVERTIRA U FINALE KUPA

DINAMOVCI SVJESNI DOMINACIJE U DERBIJU 'Tablica najviše govori o razlici u kvaliteti' JUNAK RIJEKE 'Prije Kupa smo morali probati nešto novo'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 12. svibanj 2019. 10:09

U derbiju 33. kola Rijeka i Dinamo odigrali su na Rujevici utakmicu bez golova (0-0). Momčad Nenada Bjelice odigrala je dobru utakmicu, pritiskala i stvarala prilike, ali Rijeka je pred svojim navijačim uspjela sačuvati bod. Najbliže pogotku Dinamo je bio u 48. minuti kada je Stojanović s dvadesetak metara zatresao gredu.

Nije bilo previše nezadovoljstva s obje strane nakon remija bez golova. Dinamovci su, razumljivo, više izgubili, ali dojam je da ih gubitak ova dva boda nije previše dirnuo.

- Cijela momčad odigrala je dobru i kompaktnu utakmicu, sigurno smo mogli bolje iskoristiti prilike koje smo stvorili, dok s druge strane Rijeci nismo ništa pustili. Dominirali smo na svim dijelovima terena većinu vremena i zbog toga ostaje žal što nismo uzeli tri boda - kaže Petković dodajući da nije očekivao ofenzivniju Rijeku.

- Oni su jako dobra momčad, ali sigurno, bez obzira na mišljenje pojedinca, tablica najviše govori o razlici u kvaliteti. Odigrali su pametnu utakmicu i za njih je ovaj bod sigurno veći nego za nas - zaključio je Bruno Petković.

I dok je on više sudjelovao u kreaciji nego u finalizaciji napada, najopasniji za riječki gol bio je Amir Rrahmani.

- Igrali smo dobru utakmicu, mogu reći da smo dali sve od sebe i samo ovako možemo napredovati. Falio nam je gol, ali to ne znači ništa jer smo pružili svoj maksimum - kaže Rrahmani koji je bio najopasniji kod Dinama, natjerao je Slugu na dvije teške obrane.


- Sluga je dobro reagirao u obje situacije. Moja pozicija je stoper, ali ako treba mogu pokriti taj bok, uvijek ću pokušati dati maksimum.

Trebat će i u finalu Kupa, tamo ste favoriti.

- U finalu nema favorita, igra se jedna utakmica i ne znaš kako će krenuti. Naše je samo da damo sve od sebe, a rezultat će onda doći - poručio je Rrahmani.

Simon Sluga, vratar Bijelih, istaknuo je pak da je bod za njegovu momčad dobar ishod.

- Bili smo svjesni da prije Kupa moramo probati nešto novo. Prvi put smo igrali s trojicom, mislim da je izgledalo okej. Imali su neke prilike, ali nas nisu izigrali. Treba im priznati da su najbolja momčad u Hrvatskoj, ali mislim da smo zaslužili bod jer smo za njega do zadnje sekunde iskrvarili - rekao je Sluga dodajući da se protiv ovakvog Dinama ne smije riskirati.

Rijeka, 260818.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Istra 1961 S.D.D., nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, 4. kolo.
Na fotografiji: Simon Sluga, vratar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

- Pokušali smo u Splitu ići na rizik pa smo vidjeli što se dogodilo, iz kuće nismo izlazili tjedan dana. Plan je bio postaviti se čvrsto pa ako nešto uspijemo, protiv najbolje momčadi u ligi treba biti realan...

Slična je bila procjena i Jakova Puljića.

- U ovom trenutku je najvažnije bilo ne izgubiti i to smo ostvarili. Teška utakmica, ali sad već gledamo dalje, želimo drugo mjesto i u iduća tri kola plan je to i ostvariti. Nova formacija? Defenzivno smo položili, ali možda nam treba malo vremena da se još bolje uigramo - zaključio je Puljić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:08