Split 271010. Stadion HNK Hajduka u Poljudu - pomocno igralistePrva HNL - kadeti 7. kolo utakmica: HNK Hajduk - NK Dinamo.Na fotografiji : Herdi Prenga ( broj 5) slavi nakon postignutog pogotka.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
TURNIR U NJEMAČKOJ

Dinamovi kadeti strah i trepet u Europi: Modre nade razbile Auxerre, Bayern, Stuttgart...

Modri su u skupini pobjeđivali sve redom. Auxerre su 'razbili’ rezultatom 7:0, a minhenski Bayern sa 3:0! U polufinalu su Bandićevi dečki pobijedili Stuttgart sa 2:1, a u finalu Karlsruhe sa 5:1!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. siječanj 2011. 22:42

Sjajan uspjeh postigli su Dinamovi kadeti na dvoranskom turniru Jugend Europa Cup koji je odigran u njemačkom Gaildorfu. Dečki koje iznimno uspješno vodi trener Jozo Bandić u konkurenciji 12 momčadi osvojili su prvo mjesto. Igralo se sustavom 4+1 na petmetarske golove. Modri su u skupini pobjeđivali sve redom, recimo, Auxerre su 'razbili’ rezultatom 7:0, a minhenski Bayern sa 3:0! U polufinalu su Bandićevi dečki pobijedili Stuttgart sa 2:1, a u finalu Karlsruhe sa 5:1!

- Bio je to sjajan turnir, a dečki su zaista bili briljantni. Dominirali smo u svim utakmicama, oduševili gledatelje. Jedino mi je žao što za najboljeg igrača turnira nije izabran naš Herdi Prenga, koji je zaista bio prvo ime turnira. Ali, nažalost, žiri je najboljeg birao već nakon nastupa u skupini, pa je tako Prenga ostao bez nagrade - kazao je trener Jozo Bandić.

Linker
18. travanj 2024 16:40