Dinamo slavlje
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
OSTAJU ILI ODLAZE?

DINAMOVI NAVIJAČI BI ŽELJELI DA OVA EKIPA OSTANE NA OKUPU, ALI... Za jednog je zapeo bivši izbornik Vatrenih, a za drugog 'pola' Europe!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. prosinac 2018. 00:40

U ovim sjajnim trenucima za Dinamo, kad modri klub autorizira uspjeh za uspjehom, sigurno bi svi navijači željeli da ova momčad ostane na okupu i nakon zimskog prijelaznog roka. Hoće li, ne zna se...

Jer svi mi dobro znamo da Dinamo ovisi od prodaje igrača, da takav priljev financijskih sredstava u blagajnu omogućava daljnji život kluba. U ovom trenutku nema još ni jedne službene ponude, ali to je sasvim logično, u ovom razdoblju zainteresirani klubovi ne mašu ponudama, kako se ne bi ušlo u licitiranje, a to onima koji kupuju nije u interesu. Međutim, budite sigurni da će za koji dan početi stizati u Maksimirsku 128.

Ima jedna stvar koja bi ipak trebala razveseliti Dinamove navijače. Velikih odlazaka iz svlačionice neće biti. Na “udaru” su trenutačno ponajviše kapetan Arijan Ademi i mladi Španjolac Dani Olmo.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - Fenerbahce v GNK Dinamo Zagreb - Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey - November 29, 2018  Dinamo Zagreb's Dani Olmo in action with Fenerbahce's Eljif Elmas    REUTERS/Osman Orsal
REUTERS/Osman Orsal

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić želio bi vidjeti Ademija u svom Al Ittihadu. Dinamo bi na ime odštete dobio 3 milijuna eura, a Arijan bi zarađivao oko 2,5 milijuna eura neto godišnje. Ugovor bi bio potpisan na tri godine. Međutim, odluka o odlasku nije pala, najviše je zapravo stopira Ademi, jer nije načisto želi li karijeru nastaviti u tom dijelu nogometnog svijeta. Dinamo bi ga pustio, na njegovoj poziciji ima sve boljeg i boljeg Ivana Šunjića, tu poziciju može igrati i povratnik Nikola Moro.

Soccer Football - Europa League - Group Stage - Group D - Fenerbahce v GNK Dinamo Zagreb - Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey - November 29, 2018  Dinamo Zagreb's Arijan Ademi in action with Fenerbahce's Michael Frey   REUTERS/Osman Orsal
REUTERS/Osman Orsal / REUTERS
Ademi

Za Olmom je pak “poludjela” cijela Europa. Barcelona bi ga željela vratiti, kao zainteresirani pojavljuju se Borussia iz Dortmunda, Inter, Liverpool... Dinamo za Olma traži vrtoglavih 25 milijuna eura. Hoće li netko isplatiti tu svotu nije poznato, ali neki izvori tvrde da bi mogao. Pričekajmo sljedeće dane. Ipak, može se dogoditi da se na kraju ne dogodi ništa, da Dinamo s ovom istom momčadi nastavi i na proljeće.

Linker
16. travanj 2024 07:33