Screenshot GNK Dinamo
NAJBOLJI STRIJELAC LIGE

DINAMOVO POJAČANJE OTVORILO JEDNO JAKO ZANIMLJIVO PITANJE Kad ti dolazi najbolji strijelac lige, onda to nije igrač kojeg na startu šalješ na klupu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. siječanj 2019. 16:12

Što za Dinamo znači dolazak Komnena Andrića? Trener Bjelica je kazao kako su Modri dobili odličnog napadača i karakternog momka. Lijepa je to pohvala za novo lice u svlačionici, ali cijela ta priča otvara mnoga druga pitanja.

U Maksimir je stigao mlad momak, kojem su samo 23 godine i koji je trenutačno najbolji strijelac HNL-a, a stigao je iz kluba koji baš ne zabija mnogo pogodaka, što je još veći plus za njegov doseg.

Kad je došao u plave dvore, godinu dana stariji Bruno Petković nije bio u takvom statusu, o njemu se govorilo kao momku koji dugo nije pogodio mrežu, došao je u Dinamo revitalizirati karijeru. To mu je sjajno uspjelo, u kratkom vremenu dogurao je to toga da ga se počelo spominjati kao kandidata za Vatrene.

Mario Budimir je pak stigao iz Rudeša praktički u smiraj karijere, kad nitko nije očekivao da će odigrati toliko vrhunskih minuta u modrom dresu. On je također napravio “boom” u Dinamu, izvrsni napadač je oduševio sve, na kraju je napravio transfer u veliki iranski klub Persepolis.

Komnen Andrić pak dolazi kao pojačanje, to je kazao i trener Bjelica. Kad ti u svlačionicu dolazi najbolji strijelac lige, uz to u tako mladim godinama, onda to nije igrač kojeg na startu šalješ na klupu. Niti je Andrić u Dinamo došao biti na klupi, najbolji ligaški strijelci ne kupuju se da bi sjedili na klupi. Konačno, nije ni jeftin, odšteta od milijun eura plus plaća od 240 tisuća eura neto jako je dobar novac.

Zato je jako zanimljivo pitanje tko će biti prvi napadač Dinama. Naravno da bi po logici i na temelju onoga što su pružili najesen Gavranović i Petković trebali biti u prednosti. Međutim, profesionalni nogomet je na ovoj najvišoj razini surov sport, tu se ne može živjeti na staroj slavi. U Dinamo stiže Andrić, gladan velikog kluba i velike scene, momak u punom zaletu, ovim transferom dodatno motiviran.

Petković, a posebno Gavranović imaju problem na ovim pripremama. Ozljede su ih odvojile od punog treninga. Kad se radi o Gavranoviću, pitanje je hoće li do kraja priprema uopće dobiti minutažu na utakmicama koje će se odigrati u Beleku. Zbog male rupture na listu, njegove su pripreme bile “pucanj u prazno”. Petković je u boljoj situaciji, njega smo već vidjeli na treningu, ali ne u punom pogonu, trčao je krugove oko igrališta, te je radio još neke specifične vježbe. Niti on neće odraditi pripreme punim kapacitetom.

Kad pogledate trenutačnu situaciju s modrim napadačima, onda ispada da zdrav i spreman Andrić zapravo može odmah na početku drugog dijela sezone postati prvi napadač Dinama!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:50