Ante Cizmic / CROPIX
MOTOR I MOZAK MOMČADI

DINAMU JE NAJSLAĐE PORAZITI HAJDUK, A BJELICA JE TAKTIČKI NADMUDRIO SPLITSKOG KOLEGU Iako nije zabio, ovaj je nogometaš bio prvo ime susreta

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. travanj 2019. 12:39

Dinamo je apsolutnu dominaciju u prvenstvu potvrdio i u sudaru s najvećim rivalom. Iako Hajduk lošije stoji na tablici od Rijeke, Lokomotive i Osijeka, ipak je on najveći Dinamov suparnik i ovo su najslađe pobjede. Bez ružnih navijačkih predigra, žalosnih prologa i bez sudačkih repova, Dinamo je pobijedio u čistom nogometu.

Pobijedio je bolji, jer Dinamo u ovom času ima bolje igrače od Hajduka. Ali velike komplimente zaslužio je trener Bjelica koji je taktički nadigrao Oreščanina. Modri su cijelo vrijeme kontrolirali događanja na travnjaku. Bili su vrlo disciplinirani, pametni, taktički apsolutno spremni za svaki pokušaj Hajduka.

Također, tempo Dinamove igre nije padao ni u jednom razdoblju utakmice, što je dokaz da i ovom dijelu sezone, nakon svih onih europskih nastupa i velikih uspjeha, još ima goriva u plavim motorima.

Nedostajalo je malo više kombinatorne igre i maštovitosti, ali obično je tako u derbijima.

Iako se Mario Gavranović još jednom upisao u klub strijelaca, prvo ime Dinama jučer je bio Ivan Šunjić. Mladi Šunja motor je momčadi, ali i mozak. Sve rješava na najjednostavniji način, ekonomično i svrsishodno. Toliko je "izmaltretirao" igrače Hajduka, da ga je na kraju Caktaš "istukao" zbog čega je isključen. Inače, Nenad Bjelica, ni u svom četvrtom sudaru s Hajdukom nije primio pogodak. Zna očito posve uništiti sve napadačke ideje Splićana.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 14:55