Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX / CROPIX
IME KOJE DOLAZI

DINAMU JE OTEO NASLOV, NEKIDAN ZAPAPRIO RUSKIM ŠAMPIONIMA 'Isplivalo je par talenata iz te naše generacije '98, mislim da imamo što pokazati'

 
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. srpanj 2017. 22:04

Farmaceuti u prvenstvo ulaze s jasnom slikom trenutačnih mogućnosti. Novim će igračima trebati još neko vrijeme kako bi uhvatili optimalno stanje, a neki su poput Vidovića, Telushija i Jovičića propustili dio treninga zbog problema s ozljedama. No, trener Željko Kopić može biti zadovoljan, pogotovo nakon generalke s ruskim prvakom Spartakom u Villachu, kojem je njegova momčad vrlo dobro parirala te je odigrala neodlučeno, 1:1.

- Protiv Spartaka sam prvenstveno htio vidjeti s kojim ćemo gardom i na kakav način ući u tu utakmicu, jer je ona najbliže onome što nas čeka na Rujevici u prvom kolu. Taj je susret pokazao dosta dobrih stvari, no, naravno, bilo je i onih stvari koje nisu bile dobre, i na kojima trebamo raditi. Utakmica je odigrana na dobar način, posebno zato što je bila na zadnji dan priprema. Međutim, dečki su bili motivirani i bila je to izuzetno jaka utakmica koju smo odigrali na kvalitetan način - kazao je Kopić.

Sasvim dobar temelj

Osim remija sa Spartakom, Slaven Belupo je u pripremama ostvario i četiri pobjede rezultatom 1:0, protiv Ferencvarosa, ND Gorice, Voluntarija i ZTE-a.

- Naravno da si sretan kad u pet nastupa dobiješ jedan gol, kad igraš protiv dobrih ekipa i kad pobjeđuješ. Isto tako sam svjestan da su pripremne utakmice jedno, a prvenstvo nešto drugo. No, one su dobar temelj za ono što nam slijedi.

Kopić uoči početka novog prvenstva djeluje pozitivno, u vedrom je raspoloženju.

- Pozitivan sam zato što vidim da su svi mladi momci koji su nam došli željni rada i daju sve od sebe da se nametnu. Sretan sam što nije bilo većih problema s ozljedama, i što smo napravili dobar temelj za kojeg vjerujem da će nam omogućiti dobru sezonu.

Dvojica dojučerašnjih juniora donijeli su Slavenu remi protiv Spartaka. Veznjak Kristijan Bistrović bio je asistent, a napadač Bruno Bogojević strijelac.

- Bistroviću su ovo pete pripreme, otkako sam došao, on je cijelo vrijeme uključen u rad prve momčadi. S njim maksimalno računamo, posvećujemo mu posebnu pozornost, isto kao i Bogojeviću. Sigurno da je za svakog napadača prekrasno zabiti onaj gol Dinamu, i sad Spartaku. Oni znaju što im je činiti, to je ogromna količina rada i odricanja. Vjerujem da idu u dobrom smjeru.

Nije bio impresioniran

A kako je susret s Moskovljanima doživio strijelac Bogojević?

- Naravno da je postojao respekt, ipak je to ruski prvak i sudionik Lige prvaka, ali nisam bio impresioniran. Igrač sam kao i oni, i vjerovao sam da mogu pokazati da sam dobar i da se s njima mogu nositi. Osjetila se razlika u odnosu na većinu suparnika iz naše lige, jer ipak se igra znatno brže. Doduše, oni možda nisu išli baš sa sto posto, jer je to ipak bila samo pripremna, a ne natjecateljska utakmica - rekao je Bogojević.

Pokazao je da ima izvrstan osjećaj za gol kad je poentirao za pobjedu protiv Dinama u proljetnom dijelu prošlog prvenstva, a sad je matirao i vratara ruskog prvaka. Specijalizirao se za velikane, ponudili smo tezu koju nije prihvatio.

- U svaku utakmicu ulazim jednako, s maksimalnim pristupom, i sa željom da zabijem gol. Ne doživljavam taj gol Spartaku kao nešto posebno, jer se nikad ne bojim dok idem sam na golmana, pa je tako bilo i ovom prilikom. Moram pohvaliti i svog suigrača Kristijana Bistrovića koji mi je lijepo asistirao. Bilo je toga i u juniorima, a nadam se da će biti i u seniorima. Isplivalo je par talenata iz te naše generacije “98, mislim da imamo što pokazati. Što se tiče sljedeće sezone, momčad je doživjela dosta promjena, ali mislim da se sa svima možemo nositi, i protiv svakoga ćemo ići na pobjedu - najavio je Bruno Bogojević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 09:31