Boris Kovačev/Cropix
PROBLEMI SA STOPERIMA

DINAMU SE BRZO PONOVIO 'MANCHESTER CITY', A BJELICA NAŠAO U PROBLEMIMA Otvara se nova prilika velikoj nadi i članu juniorske momčadi u Ligi prvaka

DINAMU SE VRLO BRZO PONOVIO 'MANCHESTER CITY', A BJELICA NAŠAO U OGROMNIM PROBLEMIMA Otvara se nova prilika velikoj nadi i članu juniorske momčadi u Ligi prvaka
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. veljača 2020. 11:17

Dinamo je u zimskom prijelaznom roku doveo stopera Stefana Milića iz podgoričke Budućnosti. No, on je ostao do ljeta u matičnom klubu, a u Maksimiru polako postaju svjesni da su možda trebali dovesti još jednog igrača na toj poziciji. Situacija je prije početka priprema izgledala solidno, standardni trojac Perić, Dilaver i Theophile, bez većih problema, zatim mladići Gvardiol i Šutalo, koji bi trebali dobiti šansu tijekom proljeća.

Pa, neće se valjda ponoviti situacija uoči utakmice s Manchester Cityjem kad zbog kartona iz dvoboja s Atalantom nisu mogli igrati Perić i Theophile pa je Bjelica morao “kemijati”, razmišljati hoće li z Dilavera igrati Ademi ili Moubandje. Ipak, dogodilo se vrlo brzo da Dinamov trener ima deficit braniča. Dino Perić u Osijeku se ozlijedio i neće ga biti dugo, a Emir Dilaver zaradio je zbog dva žuta kartona utakmicu suspenzije. Što znači da od trojice standardnih stopera, Bjelica na raspolaganju ima samo jednog - Theophilea. Koji nikako da potpiše novi ugovor, no to je već puno puta prepričano...

Dobro se poznaju

Dakle, trebalo bi biti neupitno da će u nedjelju protiv Intera, a možda i na dulji rok, ako potraje “sapunica” s Theophileom, šansu dobiju Dinamovi mladići Joško Gvardiol i Josip Šutalo. Stoperski su par juniorske momčadi koja igra u Ligi prvaka, dobro se poznaju, a Gvardiol je trenutno u hijerarhiji ipak ispred Šutala. Pa se očekuje da baš on u nedjelju bude u startnoj postavi uz Theophilea. Veliki maksimirski talent nedavno je napunio 18 godina, u Osijeku je ušao na lijevi bok nakon isključenja Dilavera, a jedinu utakmicu u HNL-u koju je dosad odigrao u startnoj postavi bila je ona protiv Intera.

Harkiv, 221019. 
Kamp Metalista.
Shakthar i Dinamo
Utakmica 3. kola skupine C UEFA Liga mladih. 
Na fotografiji: Josko Gvardiol.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Kad je u svom debiju startera i zabio, za 1:0 za pobjedu u Maksimiru. Evo, idući put u prvih 11 mogao biti biti opet na istom mjestu, protiv istog protivnika. Dobio bi Gvardiol šansu i da Bjelica nema toliko problema u zadnjoj liniji, međutim, sad mu se baš otvorila prilika.

Da čak i uhvati kontinuitet i izbori se za standardnost u prvoj momčadi. Premda, njegova najvažnija utakmica ovog proljeća bit će ona protiv Bayerna u Münchenu u juniorskoj Ligi prvaka. Toga dana (4. ožujka) Modri igraju derbi na Poljudu, a s obzirom na to da su i Gvardiol i Šutalo potrebni Jovićeviću, Bjelica bi u Split mogao sa samo dvojicom stopera, Dilaverom i Theophileom. Stoga mora navijati za njihovo zdravlje, svaki novi stoper koji ispadne iz stroja, veliki je hendikep za Dinamo. Rekao nam je i Bjelica neki dan da nema namjeru slabiti juniorsku momčad, da će prepustiti Gvardiola i Šutala u tim trenucima Jovićeviću, a on se već nekako snaći. Kažemo, ne bude li novih izostanaka, Bjelica još uvijek ima dvojicu iskusnih. Zlu ne trebalo, tu poziciju mogu pokriti i Ademi i Moubandje.

Međutim, općenito gledano, utakmicom protiv Intera trebalo bi početi razdoblje Joška Gvardiola. Kad će dobiti priliku ako neće sada? Bio bi Gvardiol veliki dobitak za Modre za iduću sezonu, bez obzira na godine. Upravo proljetno iskustvo ove sezone može mu pomoći da što prije stasa u pravu klasu, kakvu mnogi stručnjaci predviđaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:01