CROPIX
U IŠČEKIVANJU ODLUKE

DISCIPLINSKI SUDAC DANAS DONOSI NAJTEŽU KAZNU OTKAD JE HNL-A Poljud će zbog sramote biti prazan tri utakmice?!

Hajduk je u iščekivanju kazne koju bi disciplinski sudac 1. HNL Saša Pavličić-Bekić trebao donijeti u podne zbog incidenata na derbiju protiv Rijeke.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. ožujak 2017. 08:59

Disciplinski sudac HNL-a danas zatvara Poljud. I to na duže vrijeme. Logičan je to epilog za kojim će Saša Pavličić-Bekić posegnuti nakon incidenata koji su se dogodili na derbiju Hajduk - Rijeka i zgrozili cijelu državu. Čak i da Bijeli nemaju debeo dosje prijestupa, i da već jednom nisu snosili kaznu zatvorene tribine, tada sjeverne, disciplinac bi bio prisiljen na radikalne mjere. Jer evidentni su bili vrlo opasni propusti u organizaciji, kao i izljev mržnje i raznih oblika diskriminacije.

Pavličić-Bekić jučer nije definitivno odlučio o kazni, to treba učiniti danas, ali ona će biti najstroža u povijesti Hrvatske lige. Nakon što je dobio izvještaj delegata zatražio je očitovanja klubova. I ona su mu jučer stigla. Prema informacijama koje imamo u Hajduku se boje da će čak tri do pet utakmica kao domaćini igrati pred praznim stadionom. Za tri su svjesni, a nadaju se da neće biti više. U tijeku su događaja, dobro informirani, pomireni s naznakama da će današnja kazna biti teža od one s dvije utakmice igranja na prazunom Poljudu, izrečenom zbog izgreda na utakmici s Rijekom u Dugopolju 2014.


fan attacks referee

Tu su i novčane sankcije, Hajduku, ali i gostima jer Armada je, primjerice rasističkim ponašanjem, prouzročila da će i Rijeka morati platiti njihove grijehe. I ne baš jeftino, jer najniža cijena za jedno hukanje je 10.000 kuna.

Dakle, jedino je pitanje - koliko dugo će Poljud doista biti prazan. Čini se tri utakmice, da Pavličić-Bekić neće ići dalje od toga. Jer i to je najviše dosad u našoj ligi, ali i po pitanju sankcija koje su stizale od FIFA-e i UEFA-e. Hajduk, ali i inače hrvatski klubovi, teže je kažnjen samo 1987. godine kad ga je UEFA-a izbacila na dvije sezone iz Europe zbog suzavca na utakmici s Marseilleom. Vratio se tek 1991. godine jer da bi odradio godinu morao se plasirati jedan od tadašnjih međunarodnih kupova. Doista, kome to treba?

Hajduk kao domaćin igra sa Slavenom Belupom 8. travnja, potom mu stiže Cibalia, nakon nje Split. Četvrti u nizu dolazi Osijek 6. svibnja. Možda tada novu šansu dobije i Torcida. Ukupno ima još šest susreta na svojem terenu do kraja natjecateljske sezone. Kasnije su to još Lokomotiva i Inter. Derbije je odigrao, osim dvoboja s Bijelo-plavima za treće mjesto na tablici.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 16:31