Bozidar Vukicevic / CROPIX
CROPIX

EPILOG DIVLJANJA

DISCIPLINSKI SUDAC PRVE HNL IZREKAO KAZNU ZA NAVIJAČKU SRAMOTU Pogledajte kako je sve kažnjen Hajduk!

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 15.03.2017. u 12:34

 • Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk za nerede u Jadranskom derbiju s Rijekom u sklopu 24. kola HNL-a koji je odigran prošle subote.

  Splitskom klubu odrezana je sljedeća kazna: dvije utakmice igranja pred praznim tribinama, kao i 80.000 kuna.

  U sljedeće dvije domaće utakmice Bijeli igraju protiv Slaven Belupa i Cibalije.

  Odluke disciplinskog suca i objašnjenje koje je objavljeno na web-stranici Prve HNL prenosimo u cjelosti:

  "Na utakmici Hajduk-Rijeka navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente sa ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minuti na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna.

  Zbog paljenja nekoliko pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice od strane navijačke skupine Armada HNK Rijeka mora platiti kaznu od 15.000 kuna.

  GNK Dinamo mora platiti kaznu od 11.000 kuna jer je navijačka skupina BBB tijekom utakmice Dinamo-Split upalila nekoliko pirotehničkih naprava na tribini.

  Dejan Glavica (Cibalia) zbog isključenja na utakmici Cibalia-Istra 1961 kažnjen je zabranom igranja na dvije utakmice i novčanom kaznom od 5.000 kuna.

  Marko Pavlovski (Split) kažnjen je jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna zbog isključenja nakon dvije opomene dok je Khaled Mesfin (Inter-Zaprešić) zbog istog prekršaja kažnjen  također s jednom utakmicom zabrane igranja i novčanom kaznom od 4.000 kuna (drugo isključenje tijekom prvenstva).

  HNK Rijeka mora platiti i kaznu od 5.000 kuna zbog momčadskog prekršaja i dobivenih pet opomena na utakmici Hajduk-Rijeka.(članak 54. DP HNS)".