Rimane
 REUTERS/Gonzalo Fuentes / REUTERS
VELIKO POJAČANJE U PULI

DO JUČER JE DIJELIO SVLAČIONICU SA ZVIJEZDAMA POPUT MBAPPEA I NEYMARA, A SADA ĆE DERATI TERENE HNL-A Rimane objasnio zašto je došao Hrvatsku

KEVIN RIMANE Novi igrač Puljana koji je stigao iz Paris Saint Germaina
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. veljača 2019. 23:21

Na Drosini je u petak medijima predstavljen Kevin Rimane, stoper pristigao iz Paris SG-a.

- Bili smo dva mjeseca u kontaktu s Rimaneom - kazao je sportski direktor Febron Ziu. - U jednom su trenu pregovori zapeli, no sada smo sretni da je igrač ovdje i želimo da i on bude sretan što je došao.

Rimane, na prvi dojam, skroman je momak. Pitanja su, logično, bile vezana za razliku statusa Istre i PSG-a, u kojem je bio član rostera.

Velika motivacija

- Motivacija mi je što želim igrati. U tom smislu ne pravim razliku između igrača Istre i PSG-a. Svi smo ljudi, radimo svoj posao. U Istru sam došao zbog toga što želim više igrati, natjecati se i kad se ukazala prilika za ovaj klub, shvatio sam da trebam iskoristiti tu priliku. Pogledao sam stvari o klubu, ligi, vidio da se Istra nalazi u težoj situaciju te da ima zahtjevan zadatak u ligi. Mislim da je dobro za mene sudjelovati u tom izazovu, a kako HNL držim kvalitetnom ligom, smatram da ću igrački napredovati.

Istra je pod patronatom Alavesa, koliko je to bilo odlučujuće u izboru? Rimane je diplomatski izbjegao direktni odgovor. Logično je da se nada kako bi posredstvom Istre, odnosno dobrih igara mogao iskoračiti (i) prema Španjolskoj. Istra je prilika za kontinuitet igre, rast forme u konkurenciji koja je ipak izazovna i za igrača koji je bio član B momčadi, s povremenim nastupima u prvoj postavi pariškog kluba. Za sada je ipak nepoznanica njegova objektivna vrijednost.

Glede ozljede koju je imao u proteklom mjesecu bio je otvoreniji.

- Bila je to ozljeda lista i upravo sam zato u Parizu odradio terapije i oporavak jer su uvjeti za to odlični. Mislim da je to i u interesu klubova. Sada sam potpuno fit.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain v Amiens SC - Parc des Princes, Paris, France - October 20, 2018  Paris St Germain's Moussa Diaby celebrates with Kylian Mbappe and Kevin Rimane after scoring their fifth goal   REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier
Mbappe, Diaby i Rimane (odigrao je 129 minuta u pet utakmica za PSG)

O novim suigračima, s kojima je u petak prijepodne, prije njihova puta u Zagreb, kratko trenirao, Rimane ima pozitivan stav:

- Gledao sam malo momčad kada je postalo aktualno da dođem i spoznao da Istra ima dobru momčad i vrlo mlade igrače. To je i za mene dobro. Karakteristike? Mislim da sam fizički snažan, dobre tehnike, dešnjak, mogu uz stopera igrati i na poziciji veznog.

Sjajno u Parizu

Kako mu je bilo u istoj svlačionici s Neymarom, Mbappeom i ostalim vedetama glamuroznog PSG-a? Odgovor je bio očekivan:

- Bilo mi je sjajno u PSG-u. Po meni je to uz Real i Barcelonu najveći klub Europe i poseban je užitak biti pored takvih igrača kao što su Neymar, Mbappe, Verrati, Cavani i ostali.

Na pitanje je li mogao na treningu uhvatiti Neymara, bio je simpatičan i iskren…

- No, no… - uz smijeh je uzvratio, aludirajući ono što je znano, da je Brazilac neuhvatljiv za gotovo sve braniče svijeta…

Rimane će pravo nastupa steći u idućem kolu kada Puljani gostuju u Osijeku. Pozitivno je što fizički djeluje spreman jer je bio u natjecateljskom ritmu.

Linker
24. travanj 2024 13:03