Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
KOMENTAR NA VRUĆU TEMU

"DOKAZANO JE DA 'NAŠ HAJDUK' DIREKTNO ODLUČUJE O TOME TKO ĆE BITI TRENER" Igor Štimac otkrio nove detalje razgovora sa sada već famozne kave s Kopićem

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. rujan 2018. 00:16

Potraga za novim trenerom Hajduka nakon smjene Željka Kopića i dalje je glavna tema u Splitu. Bijele je prema posljednjim informacijama definitivno odbio Igor Tudor te su se sada prisiljeni okrenuti nekim drugim opcijama.

No, hajdemo se malo vratiti na otkaz Kopiću i to kako je do njega došlo. Ubrzo nakon njegove smjene u javnost je procurila informacija da su u srijedu ujutro oko 11 sati na Poljud stigli navijači, koji su od predsjednika kluba zatražili smjenu, a razlog je bilo Kopićevo druženje s Igorom Štimcem u njegovom splitskom stanu.

Što se točno događalo u tom stanu, Štimac je odlučio prokomentirati za Dnevnik.hr.

"Pa razgovarali smo o njegovoj situaciji, o svemu onome što ga je snašlo. Moram biti iskren i reći da je on očekivao da će sastanak koji je trajao dok smo ja i on ćaskali ovdje u mom domu imati za posljedicu otkaz njemu kao treneru. Razgovarali smo i o problematici koja ga je snalazila tijekom njegova mandata", otkrio je Štimac.

Split,080818
Posljednji trening igraca HNK Hajduka uoci prve utakmice 3. pretkola Europske lige utakmica: HNK Hajduk - FCSB ( Steaua - Bukurest ).
Na fotografiji:  trener Zeljko Kopic.
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

"Kažu iz 'Našeg Hajduka' da ste neprijatelj kluba", konstatirano je u jednom trenutku.

"Ja vjerujem da ogroman i najveći broj navijača Hajduka mene doživljava onako kako treba, a to je kao jednog zaslužnog veterana koji je i kao igrač, a kasnije i kao funkcioner davao čitavog sebe i ne samo u tom pogledu, nego i u onom financijskom, koji je davao svoj novac klubu kad je bilo najpotrebnije i kad ga je trebalo spasiti od onog prvog stečaja u kojem se trebao naći", odgovorio je Štimac.

Podsjetilo se Štimca u ovom razgovoru na dva debakla koja je Hajduk doživio s njim na rukovodećoj funkciji. Pritom se mislilo na 2004. kada je klub s Poljuda ispao u Europi od slabašnog irskog Shelbournea, te na godinu kasnije kada ih je s ukupnih 8:0 potpuno dotukao i izbacio mađarski Debrecen.

CROPIX

"Da, ali ste i vi zaboravili izgleda da je Hajduk u moje vrijeme izbacio jednog Grasshoppersa i Ferencvaros, da smo igrali briljantne utakmice protiv Mallorce, Fulhama i veličanstvene Rome, u to vrijeme najbolje momčadi u Italiji. Samo su nas suci i vratnice zaustavile u prolazima takvih protivnika. Nemojte me prekidati kad pričam", nervozno je kazao Štimac pa nastavio žestoko po 'Našem Hajduku':

"Dakle, ovdje je evidentno i dokazano da Naš Hajduk direktno odlučuje o tome tko će biti trener. Na stranu to što oni govore da nisu odgovorni za ništa. Da se miješaju u rad predsjednika, jer da to nije tako onda taj klub ne bi postao zatvoren kao što jest. Moj klub i klub najvećeg broja navijača Hajduka je bio klub koji je, bez obzira da li ste navijali za njega ili niste, bio najsimpatičniji svima. Klub koji je gradio prijateljstva, koji je stvarao prijatelje. Koji je bio dobrodošao i rado viđen svugdje. To je danas klub koji je zatvoren, u kojem svaki neistomišljenik se proziva kao neprijatelje kluba. To je klub kojeg trenutno vodi jedna sekta, to više nije narodni pokret, to je sekta", zaključio je Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:11