Vladimir Dugandžić / Hanza Media
POVRATAK NA POLJUD U VELJAČI

DONESENA KONAČNA ODLUKA Obijena žalba Hajduka, sljedeće četiri utakmice igrat će bez podrške gledatelja

Piše: Frane VulasObjavljeno: 19. listopad 2018. 18:33

Odbijena je žalba Hajduka, odnosno potvrđena je ranije odrezana drastična kazna poljudskom klubu. "Bijeli" će četiri iduće domaće utakmice odigrati pred praznim tribinama, piše Slobodna Dalmacija.

Disciplinski sudac HT Prve HNL Alan Klakočer kaznio je ranije Hajduk najrigoroznijom kaznom takve vrste otkad je HNL-a zbog brojnih incidenata na prvenstvenom susretu protiv Dinama odigranom 29. rujna s čak četiri utakmice igranja pred praznim tribinama (vatrogasac je ostao bez dijela prsta od topovskog udara, igrač Hajduka pogođen je kamenom u glavu, velika količina upaljenih baklji, bačenih topovskih udara...).

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza koja se jučer rano poslijepodne sastala odbacila je Hajdukovu žalbu na tu odluku kao neosnovanu te je potvrdila prvostupanjsku odluku.

Ova je odluka konačna, na nju Hajduk više nema pravo žalbe. Stoga će Hajduk iduća četiri domaća prvenstvena ili kup susreta igrati pred praznim tribinama. Kazna stupa na snagu od iduće Hajdukove domaće utakmice. Riječ je ukupno o prvenstvenim susretima protiv Rijeke, Intera, Slaven Belupa te potom ili utakmice u kupu ako Hajduk prođe u četvrftinale i bude u tom susretu domaćin (prvotno je termin tog susreta 5. prosinca) ili također u prvenstvu protiv Istre 1961 (ta utakmica okvirno bi se trebala igrati 8. prosinca). U potonjem slučaju, jer je gostovanje Puljana zadnja prvenstvena utakmica na Poljudu u ovoj kalendarskoj godini, stadion bi mogao biti zatvoren sve do proljeća!

U tom slučaju prvi idući domaći susret koji će Hajduk igrati pred svojim navijačima (ako ne bude novih kazni) bit će susret protiv Lokomotive na Poljudu po sadašnjem rasporedu u vikendu 9. i 10. veljače. S obzirom da je sutra gost Lokomotive, Hajduk će u tom slučaju cijeli jedan prvenstveni krug biti domaćin bez prisustva gledatelja.

Hajduk se nije žalio na kaznu pomoćnom treneru Mariju Careviću od mjesec dana zabrane obavljanja dužnosti i s pet tisuća kuna zbog vrijeđanja sudaca na istom susretu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:00