Jakov Prkic / CROPIX CROPIX
PITANJE ODGOVORNOSTI

'DOVELI SU BURIĆA PO DRUGI PUT U KLUB, I SAD GA ŽELE MAKNUTI POSLIJE JEDNOG PORAZA!?' Treba li trener Hajduka odmah otići ili je krivac netko drugi?

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 02. prosinac 2019. 22:53

Što o situaciji u Hajduku nakon poraza od Rijeke 0:4 kažu treneri koji nisu vodili splitske nego su se s njima susretali kao protivnici? Jedan od njih je Ilija Lončarević koji je između ostalih vodio i Dinamo…

- Osnovni problem Hajduka je nekakva stabilnost rukovodstva koje se mora odlučiti za politiku, način rada i operativce od sportskoga direktora do glavnog trenera, odnosno struke koja će to provoditi. Tu ne bi smjelo biti dilema po pitanju dnevnog ili tjednog rezultatskog posrtanja. To nema veze sa strukom. Ako su Damira Burića po drugi put doveli u Hajduk, a sad se dogodila jedna utakmica u čije uzroke ne ulazim, dovoditi u pitanje njegov status nakon jednog poraza, za mene bi bila katastrofa. Ne poznajem osobno Damira Burića, ali ga smatram ozbiljnim čovjekom i ozbiljnim trenerom i ne vidim zašto bi trener bio kriv isključivo za ovo što se dogodilo, barem na ovoj utakmici s Rijekom. Hajduk u ovom trenutku nije konkurent Dinamu, pa stoga ovakva posrtanja u jednom ili dva kola su samo nešto što se događa na putu ka stabilizaciji i dizanja u vrh hrvatskoga nogometa. To bi značilo, ne da osvaja prva mjesta, nego da bude konkurentan od prvog do posljednjeg kola. To je osnovno, ako to uprava neće, nego će se obazirati prema tome što navijači viču ili ne viču, onda nema smisla ni komentirati – komentirao je Lončarević stanje u Hajduku.

Branko Karačić je isto kao trener stajao puno puta kontra Hajduka za koji je igrao 80-ih godina, no nekoliko puta je bio u konkurenciji i da sjedne na klupu splitskoga kluba, no nije se dogodilo.

- Normalno je da je ovaj poraz ružan, nitko ne može biti zadovoljan s domaćim porazom od 0:4. Očito da ima puno problema koji bi se trebali riješiti. No, možda Hajduk ni nema takvu kvalitetu o kakvoj se govori. Ali isto tako ovakve poraze na domaćem terenu ne smije sebi dopuštati, bez obzira na probleme, neigranje ovoga ili onoga igrača, ovo je ružno. Nisam dovoljno upoznat da bih mogao više komentirati. Ima previše složenih problema. A o Burićevu statusu najbolje znaju on i predsjednik Brbić… Kako su se dogovarili, što su se dogovarali i kako će to riješiti… U svakom slučaju situacija nije bajna, ni za Burića niti za Brbića. Kolege i struku uvijek branim, ali sigurno da su posljednja događanja, ispadanje iz Kupa od Gorice, gubitak bodova i pogotovo ovaj poraz, stvari koje je teško zaustaviti. Dvije preostale utakmice mogu donijeti mir ako ih Hajduk riješi u svoju korist. Teška je situacija za Burića, no to on stoički podnosi. Došao je u Hajduk, misli da radi najbolje, a je li to dovoljno za klupske ambicije, jer Hajduk mora željeti više. Utakmica s Rijekom je donijela velike probleme Hajduk i pitanje je što će sad učiniti. Pričekati dva kola ili odmah mijenjati, to je pitanje, no drugi klubovi su se sad približili, a to je velika opasnost – poručio je Karačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 05:12