Tom Dubravec / CROPIX
OPROŠTAJ OD VATRENIH

DRAMA U VUKOVARU Bijesni Nikica Jelavić otišao iz reprezentativnog kampa!

Nezadovoljni Jelavić rekao je Kovaču da ne misli više igrati za reprezentaciju
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 11. listopad 2014. 17:22

Pobjedu nad Bugarskom zasjenila je prava mala drama koja se dogodila po dolasku reprezentacije u Osijek a čiji je epilog odlazak Nikice Jelavića iz redova reprezentacije! Da napadač Hull Cityja više nije njihov član igrači su saznali u subotu tijekom doručka.

- Nikica Jelavić je napustio reprezentaciju i to je isključivo njegova odluka – kazao je kratko Niko Kovač šokiranim reprezentativcima dodavši kako je on već treći igrač iz stare garde koji se 'zahvalio' na pozivu.

O sadržaju razgovora Kovača i Jelavića u sitnim satima subote možemo tek nagađati ali evidentno je kako napadaču nije baš najbolje sjelo izbornikovo tehniciranje s izmjenama tijekom utakmice s Bugarskom i da nema namjeru nastupati za Hrvatsku sve dok je Niko Kovač na funkciji izbornika.

Iako se njegova odluka čini naglom, ona je posve razumljiva s obzirom da se izbornik posve izgubio tijekom vođenja utakmice na stadionu Vasil Levski u Sofiji. Sve je krenulo već u petoj minuti kada je poslao Jelavića na zagrijavanje. No, za desetak minuta se predomislio i posjeo ga na klupu za rezervne igrače dok su u poluvremenu priliku da se zagrijavaju dobili Kramarić, Schildenfeld i Kovačić.

Najbliži ulasku u igru bio je Andrej Kramarić koji se već skinuo i pripremio za izmjenu da bi Niko Kovač u posljednji trenutak shvatio kako to ipak nije dobra ideja pa je izvadio Ivana Raktića a u igru poslao Matea Kovačića koji se već ohladio. Potom su trebale slijediti taktičke zamjene u završnici utakmice pa je izbornik pozvao trojicu igrača i na koncu nije znao koga da od njih ubaci u igru. Čini se kako je kap koja je prelila čašu Jelavićeva strpljenja bila Kovačeva naredba da se spremi za ulazak u igru, ali naposljetku se Kovač ponovno predomislio i do kraja nije nikoga vadio iz igre.

- To se ne radi o nekom balavcu već o senatoru reprezentacije. Niko Kovač se uči seniorskom poslu na reprezentaciji – otelo se jednom od igrača iz Kovačeve svlačionice što zapravo otkriva sukus razmišljanja reprezentacije čiji je Nikica Jelavić član već pet godina. Ima 35 nastupa i definitivno nije u reprezentaciji po starim zaslugama već po prikazanoj formi u Premier ligi. Naime, u sedam nastupa za Hull City, Jelavić ima četiri postignuta gola. Zabijao je Aston Villi, Stoke Cityju, QPR-u i Newcastleu a to su u pravilu bili golovi koji su Hullu donosili bodove. U prijevodu, odreći se igrača koji je u golgeterskoj formi i koji se dokazao u najtežoj ligi na svijetu je luksuz koji bi si malo koji izbornik mogao priuštiti. Ne i Niko Kovač.

Linker
23. travanj 2024 10:21