NK OSIJEK

Dražen Besek novi trener

Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 14. lipanj 2015. 15:22

Dražen Besek novi je trener Osijeka. Tako je jučer ujutro okončano višednevno iščekivanje imena novog stratega “bijelo-plavih”, a nakon što je večer prije Varaždinac prihvatio ponudu iz Gradskog vrta.

Tome je, pak, prethodilo višednevno iščekivanje Nijemca čije ime smo također doznali na Besekovoj promociji. Riječ je o Josefu Zinnbaueru, 45-godišnjaku iz Hamburga, koji je sezonu počeo kao prvi trener HSV-a, a onda je u polusezoni smijenjen i prebačen za trenera njihove B momčadi. Zinnbauer je s Osijekom sve dogovorio, bio je ovdje tri dana, izabrao stan, pronašao internacionalni vrtić koji bi mu pohađala djeca, no u petak je dobio odbijenicu prvo od glavnog menadžera HSV-a, a zatim u subotu i od predsjednika te predstavnika glavnog sponzora. Nisu mu dali raskid ugovora i tako je propala priča u kojoj je Zinnbauer trebao postati prvi njemački trener u HNL-u. Stoga je Mirsad Kerić, novi član uprave Osijeka ispred njemačkog investitora HFK, odmah kontaktirao Beseka s kojim je već prije obavio razgovore, a nakon što je ovaj sredinom svibnja okončao kinesku priču.

- Kada sam ga nazvao, Dražen me pitao: ‘Kada trebam biti na prozivci?’, što dovoljno govori o njegovoj želji za rad u našem klubu. Presudilo je to što je riječ o hrabrom treneru s modernom metodikom rada, velikim međunarodnim iskustvom, jer je osim u Hrvatskoj radio u Kini (bio je i izbornik U-23 reprezentacije, op. a.), Poljskoj i Sloveniji, a važno je i što govori njemački zbog lakše komunikacije s investitorima - rekao je Kerić.

Predstavnika medija, pak, bilo je u zavidnom broju pa je klupski glasnogovornik Mario Mihić zaključio da je toliko novinara na promociji trenera posljednji put bilo kad je u Osijek došao Ćiro Blažević. Ima u tome i neke simbolike, s obzirom na to da je Besek jedan od najdražih Ćirinih igračkih, ali i “trenerskih sinova” i sljedbenika. Spustio se Dražen tako 236 kilometara nizvodno Dravom od Varaždina do Osijeka i nakon tri godine vratio u HNL kako bi jednog velikana našeg nogometa vratio u vrh. U uvodu je rekao kako mu je već dosadio odmor, a jedan od najvećih razloga lake odluke za njega bili su navijači (osjeti se Ćirina škola, op. a.).

- Nisam puno razmišljao jer Osijek ima navijače koji su naša velika obveza. Svi su ovdje gladni dobrih rezultata i velikih utakmica, a ja sam došao graditi mostove, razvijati prijateljstva i napraviti rezultatski pozitivne stvari. Imamo četiri tjedna do početka prvenstva i nećemo se toliko bazirati na fizičku pripremu jer je prošla sezona nedavno završila, nego ćemo više raditi taktičke vježbe kako bismo igrače što prije uklopili u naša razmišljanja. Cilj je vratiti klub tamo gdje je bio prije 10-15 godina, a kompletirat ćemo se u hodu - poručio je za početak novi trener koji je na okupljanju dobio, u odnosu na kraj sezone, izuzetno oslabljenu momčad.

Nema više niti jednog od zimus pristiglih igrača, ni Vojnovića, koji je u nedjelju odletio za Tursku gdje bi trebao finiširati pregovore za “ugovor života”, kao ni Laštre, Jamka, Čuljka... Kerić mora Beseku u sljedećih desetak dana dovesti barem šest nogometaša. Ne igrača, nego nogometaša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:03